Funkar att fylla med det mesta och mest klassiskt är långbakat sidfläsk. Här lite skåprensing med tunna revbensspjäll, lammfärs och diverse grönsaker, såser och ost, mums
Dip a chopstick into oil and fold the dough over the chopstick, roll the chopstick out (creating an oil layer to stop the top and bottom layers of bao sticking) and set the rolled bao dough onto a square of baking paper
Stek fläsket knaprigt i sparsamt med olja i en stor stekpanna eller traktörpanna. Skär bort eventuell svål och skär fläsket i två centimeter breda strimlor
Ta upp köttet och fördela det över skålarna med risnudlar. Servera med osötad, lagom stark, röd chilisås och lite extra risvinäger om du gillar det sötsura
Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp i två bunkar. Massera in marinaden i fläskfärsen och fläskkarrén var för sig och låt marinera, helst ett dygn i förväg
Vispa smör, socker och kanel till fyllningen mjukt och fluffigt med elvisp. Pensla med uppvispat ägg. Lägg i formen med snittytan uppåt och låt jäsa under bakduk 1-1 ½ timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.