Strö rikligt med vetemjöl, vetekli eller majsmjöl på en kökshanduk, lägg brödetmed skarvsidan ned på handduken och strö över mer vetemjöl, vetekli eller majsmjöl
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. (jag har tagit recept rakt av från Nilla's Kitchen, men bytte ut nyponskalmjöl mot durramjöl
Att det kallas just det fantastiska brödet visste jag inte när jag fastnade för det här receptet för några år sedan, nu har jag sett receptet cirkulera runt lite överallt på nätet och då med benämningen det fantastiska brödet
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna. Till bröd är Manitoba Cream bra som gör brödet luftigt och Rustique som gör brödet saftigt och smakrikt
Långpanna– klä långpannan med ett bakpapper, tryck ut degen jämnt över hela formen. Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli
Ta ut grytan medbrödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag. Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på
Skär rutor med en vass kniv, gärna insmord med lite olja för att det ska vara enklare att skära. Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre
Visst är det underbart gott med en skiva varmt brödmed en klick smör & en skiva god ost. Släng in lite vatten på botten av ugnen eller spruta in vatten med en blomspruta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.