Bröd

Bröd

Italienskt lantbröd

Italienskt lantbröd

Senaste gången som jag rörde ihop en matbrödsdeg, resulterade det i detta underbart mjuka och goda italienska lantbröd

Håkan Liljeqvist

Ingredienser 100 gram jäst 2 dl socker 150 gram margarin 1 liter ljummet vatten, 37 grader 3 tsk salt 2 dl grovt rågmjöl ca 3 liter vetemjöl
Fröknäcke

Fröknäcke

1 1/2 dl solroskärnor. 1 dl pumpafrön. 2 dl sesamfrön
Knäckebröd hembakt

Knäckebröd hembakt

Knäckebröd utan jäst (ska vila över natten). Knäckebröd med jäst (jäses i en timme). 1 kg grahamsmjöl. 0,5 liter filmjölk
Rågknäcke

Rågknäcke

700 g (ca 13 dl) Kungsörnen Grovt Rågmjöl. 25 g (½ pkt) jäst. 5 dl vatten, 37˚C. 1½ tsk salt. 2-3 msk hel fänkål