Serveras kylskåpskalla med vispad grädde. Februaris tema är 70 tal och med tanke på att jag är född i början av 70 talet så har jag ju inte direkt stenkoll på vad som var populärt att fika just då. MEN nåt jag minns sen tidiga barnsben (förmodligen sent 70 tal) är farmors Katrinplommonmed vispad grädde, hon hade nästan alltid en skål stod i kylen. Lägg i 250 g torkade katrinplommon
Serveras kylskåpskalla med vispad grädde. Februaris tema är 70 tal och med tanke på att jag är född i början av 70 talet så har jag ju inte direkt stenkoll på vad som var populärt att fika just då. MEN nåt jag minns sen tidiga barnsben (förmodligen sent 70 tal) är farmors Katrinplommonmed vispad grädde, hon hade nästan alltid en skål stod i kylen. Lägg i 250 g torkade katrinplommon
4 900 g potatis 1 gul lök 600 g karré (benfri, skivad) 1 msk smör eller margarin 2 dl höns- eller köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 75 g katrinplommon 2 lagerblad 1 msk soja 1 rött äpple majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Pensla med lite smält fett utrörd med lite soja för att få en vacker yta. Rör sedan ner ägg, peppar, timjan, lök och den tärnade blandningen av katrinplommon och tärnat äpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.