Fördelen med att ha två mungbönor inneboende när de är på festival är dels att man har väldigt trevligt sällskap men också att de har vett att uppskatta att jag flyttat in mittemot ett bageri
Förra veckan lovade vi ju att dela med oss av ett efterrättsrecept till er, ja såvida det blev en god och lyckad efterrätt förstås och med tanke på rubriken så är det kanske inte så svårt att lista ut att så var fallet
Semla, ja nu är det dags igen. Den 12 februari, dvs tisdag nästa vecka, smäller de. Fettisdagen är för mig bara en dag om året, jag är inte personen som äter semlor flera veckor innan fettisdagen men bakverket har funnits i butik i flera veckor redan
Ett tillfälligt bloggåterfall. Eller rentav en permanent comeback. Det är ju knappast så att världen håller andan i väntan på svaret, men oavsett vilket så föll blogg-andan på idag och det kändes jätteroligt
Mintglass med chokladkross. 2 dl grädde. 2 äggulor. 5 dr. Stevia Drops. pepparmyntsolja. 25 g krossad mintchoklad (mörk choklad smaksatt med pepparmyntsolja, recept finns här)
Sätt ugnen på 200 grader C. Skala och skär pumpan i småbitar. Lägg i en ugnssäker form med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 10-20 min (eller tills pumpan är helt mjuk)
Chokladhimlen är nära. Vilken brownie, krämig konsistens och en helt underbar glasyr. I receptet ingår kaffe i både kaka och glasyr, men det kan givetvis uteslutas om man absolut inte tycker om kaffesmaken
Här kommer ett mycket gott recept på en kaka som alltid är omtyckt när den serveras. Tänk dig en mördegskaka tillsammans med lite sylt och ett täcke med havrefras, en lyckad kombination med andra ord
Karlsbaderdeg är en blandning mellan vetedeg och mördeg, vilket gör dem väldigt mjuka och fluffiga. Tror inte jag har bakat karlsbaderbullar sen jag gick skolan, vilket är ganska dumt, för det är ju faktiskt himla goda bullar
Vem gillar inte Nutella och kombinationen med en härlig mördeg gör de här kakorna svårslagna. Nutellagrottor har snabbt seglat upp som en fikafavorit här hemma i huset
1. Mördeg. Blanda alla torra ingredienser i matberedare eller i en skål. Finfördela smöret i blandningen. Blanda ner ägget och arbeta hastigt ihop till en deg
Blanda florsocker och apelsinsaft till en jämn glasyr och bred den över kakorna när de kallnat. Grädda kakorna på en plåt mitt i ugnen, ca 15-20 minuter