parmainlindad kycklingfilé med gräddig balsamicosås, toppad med färska cocktailtomater och basilika. Rulla in varje bit i en skiva parmaskinka, och lägg dem med skarven nedåt i en smord form
Receptet kommer ursprungligen från Arla och är med parmaskinka runt kycklingen. Funkar lika bra med bacon eller kallrökt skinka som jag hade denna gången
På med ett lock och ställ åt sidan några minuter. Oj, det går långt mellan inläggen nu märker jag. Men denna vecka har bestått av både magsjuka och förkylningar, inget kul alls men nu känner vi oss mycket bättre och då kommer ju matlagningen igång igen
Fram tills dess får vi nöja oss med att köpa sparris i butiken. Vi brukar oftast bara förvälla sparrisen och käka den med lite smör och salt, enkelt men supergott
Lägg ca 1/3 av sparrisbitarna i en mixer tillsammans med fraichen och kör till en puré. Späd med buljong i omgångar under omrörning och låt riset puttra klart tills vätskan är borta och riset mjukt ca 15 minuter
Skär filéerna i skivor och servera med lök, sås och klyftpotatis. 500 g kycklingfiléer1 tsk salt1 krm svartpeppar 2 rödlökar8-12 vitlöksklyftor1 liten purjolök2 tsk oreganoSås
Hetta upp en matsked olja i en kastrull, fräs lökhack på medelvärme tills den är mjuk och glansig, sänk värmen och rör ner riset, fräs en stund under omrörning
Låt ligga kvar i grytan med lock på. Fyll på med vin och buljong/vatten löpande och rör. Det kan behövas mer vätska om det börjar bränna fast så fyll på med valfri vätska
Vi har röjt runt hemma, fortsatt med garderobsrenoveringen, tvättat alla sofföverdrag, gjort klassikern och fullständigt spräckt det ena och dessutom blodat ner det i den smått våldsamma ansatsen att trä över det på soffan (dock innan det sprack), svurit över det hela, åkt till Ikea, investerat i ett nytt, hittat fler saker som vi behövde, bakat kakor, gjort müsli och nu avslutningsvis kyckling med balsamicosås
risottoris (jag köpte detta eftersom det på baksidan stod att det var förkokt och därmed typ omöjligt att inte lyckas med), grönsaksfond, parmesan, sparris, vitvinsvinäger, scharlottenlök plus smör, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.