13 Det
droppar och drippar i köket. Årets sista vinsats silas just nu och om någon vecka ska det buteljeras inför källarförvaringen. Den här gången är det vin gjort av druvor och rabarber som bearbetas. Vintillverkningen är en av årets roliga sysselsättningar som jag hoppas ska kunna göras nästa år igen. Måtte det bli en bra skörd då också.
Bönkräm
lagom till 4 personer
1 förp
kokta svarta bönor
1 gul
lök eller 4 salladslökar 1 msk vitvinsvinäger
1 msk
olivolja
1 tsk
sambal oelek
1 pressad
vitlöksklyfta
lite salt och svartpeppar
2 msk
hackad gräslök
Bönorna sköljs av och mixas med alla ingredienserna utom gräslöken.
Rör ner gräslöken i den färdiga krämen.
Så var det desserten till kaffet.
1 dl
turkisk yoghurt
100 g
naturell färskost
2 msk
florsocker
saften av 1 citron Alla ingredienserna till frostingen blandas ihop i en skål. Låt den stå i kylen tills serveringen.
Bönkräm
lagom till 4 personer
1 förp
kokta svarta bönor
1 gul
lök eller 4 salladslökar 1 msk vitvinsvinäger
1 msk
olivolja
1 tsk
sambal oelek
1 pressad
vitlöksklyfta
lite salt och svartpeppar
2 msk
hackad gräslök
Bönorna sköljs av och mixas med alla ingredienserna utom gräslöken.
Rör ner gräslöken i den färdiga krämen.
Så var det desserten till kaffet.
1 dl
turkisk yoghurt
100 g
naturell färskost
2 msk
florsocker
saften av 1 citron Alla ingredienserna till frostingen blandas ihop i en skål. Låt den stå i kylen tills serveringen.
Bland annat denna Mjukapepparkaka kommer det att bjudas på till glöggen. På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Vispa äggen luftiga så att dom får en ljusare gul färg samt ett mjukt skum. The post Mjukt bröd bakat på kokos – och bovetemjöl (glutenfritt) appeared first on Hur bra som helst
-) Lagom till adventsfikat bjuder jag här på en riktigt härlig mjukpepparkaka Det tog ett par försök men trägen vinner och till slut hittade jag en variant som passerade sambons kvalitetskontroll med högsta betyg
Vispa tills inga klumpar finns kvar och bre på den svala pepparkakan. INSTRUKTIONER. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, häll i gräddfilen och låt svalna
En kryddstark och saftig sockerkaka med smak av julens alla kryddor, kan inte bli bättre. -). Bröa gärna med krossade pepparkakor det bli himla gott och lingongrädde passar utmärkt till denna kaka
Kikade häromdagen in hos Jenny på cookies n dreams som just lagt ut ett recept på mjukpepparkaka, perfekt tänkte jag den ska jag baka till min födelsedag
Förra året så bakade jag den godaste och saftigaste mjukapepparkakan jag någonsin gjort. Hela kakan får också en betydligt tydligare smak av pepparkaka och ihop med creamcheese frostingen är den helt underbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.