På mitt förr, förra jobb så pratades det mycket mat och vi bytte ofta recept med varandra. Skär köttet och paprika i strimlor och purjolöken i skivor, fräs köttet, paprikan och purjon tillsammans med sambal oelek
Jag bakade massa syltkakor som maken fick ta med till jobbet. Det var små söta syltkakor med hallonsylt och receptet kommer från Leilas fina och användbara bok
Allt det innehöll var smått galna mängder nötter och frön tillsammans med ägg och olivolja och ärligt talat lät det varken som om det skulle kunna hålla ihop, än mindre smaka gott
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan. Stek det tillsammans med champinjoner i några minuter tills det fått lite färg
Då kan jag rekommendera denna otroligt smaskiga brownie med kolafyllning och chokladfudgeglasyr. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna och fyll med smet
Hela den här helgen har bara varit en enda stor cheat-weekend med trevlig middag på Tranan och biljardkväll med gamla kollegorna i fredags och mysig middag hemma med andra goa vänner igår
Ställ in skärbrädan med den uppskurna kolan i kylen ett par timmar före den doppas i chokladen. Chokladdoppad lakritskola med flingsalt3 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl sirap1 msk kakao1 påse turkisk peppar2 tsk smör200 g mörk chokladFlingsaltKlä en form, ca 20x25 cm, med bakplåtspapper (alt. oxh låt det sedan koka på medelstark värme utan lock tills termometen visar 120º eller tills smeten klarar kulprovet
Jag har en tendens att fastna för en viss maträtt eller ett livsmedel, och äter det så mycket att jag nästan tröttnar (har inte tröttnat på muggkakor än dock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.