Gör ett par längsgående skåror i degen med en vass kniv. Pensla därefter brödet med vatten. (37 grader) Smula ner jästen i en bunke med lite av vattnet tills det är upplöst
Tillsätt sedan chilipeppar, timjan, bönor och buljong och krydda med salt och peppar. Servera med knaperstekt bacon, timjanblad eller tunt skivad chilipeppar
Så denna gång delar jag med mig av inspirationfrån två andra härliga matbloggare jag gillar skarpt. Det är så bra med alla matbloggare, man hittar så mycket recept och inspiration
Just nu penslar man den med olja eller handuk för att hindra att den torkar under jäsningen. Jag har bott i Italien och hittade mitt focaccia recept här
Tillsätt sedan chilipeppar, timjan, bönor och buljong och krydda med salt och peppar. Servera med knaperstekt bacon, timjanblad eller tunt skivad chilipeppar
Jag gör den på flankstek, men det funkar säkert även med rostbiff eller annat ”biffkött”. Garnera med strimlad purjo eller salladslök och servera med ris och eventuellt broccoli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.