Skär kålen i små bitar. Skala och skiva morötterna. Fräs kål och morötter i smör tills kålen mjuknar. Späd med vatten och buljongtärning och lägg i kryddorna
Låt soppan puttra i ca 10–15 minuter under lock. Koka linserna i vatten med lagerblad och buljongtärningar under lock tills linserna mjuknar, ca 20 minuter
Soppa är ju så jäkla gott. Denna soppa är sjukt enkel att göra. Den bygger på samma soppgrund som den Krämiga kycklingsoppan jag tipsade Er om för ett tag sedan men här har jag bytt ut kycklingen mot lax samt ändrat kryddningen något
Här hemma har det varit sjukstuga och halsfluss med taggtrådskänsla i halsen sedan i söndags, vilket inte har gjort mig sådär jättesugen på annat än glass eller soppa
Ta kastrullen från värmen och mixa soppan med stavmixer, men inte helt slät. Lägg tärningarna i soppan och koka cirka 10 minuter. Ge soppan ett uppkok och sjud cirka 3 minuter
Servera denna kalla soppa till förrätt eller pâ ett tapasbord. Mixa tva tredjedelar av ärtorna och tillsätt det avkylda kokvattnet lite ât gângen tills du fâr en soppaktig konsistens
Med rubriken “Currydoftande soppa på späda rotsaker, vitt vin, libbsticka, räkor och rotsakschips” fångades genast mitt intresse när jag såg det i Sydsvenskan
Det här är en härlig sommarsoppa, som passar att servera en riktigt varm och soldränkt sommardag. Soppan är lättgjord, somrig, fräsch, mild i smaken och god - under förutsättning att man tycker om koriander förstås