Blanda vitlök, oregano, tomater och oliver med olivolja och tillsätt salt i sådan mängd att det smakar gott. Låt blandningen stå och gotta till sig minst en halv timme.
Blanda ihop vetedegen och tillsätt 1/3 av vitlöksblandningen innan degen får jäsa i 30 minuter.
Ta hälften av den kvarvarande blandningen och smörj en långpanna med det. Jämnt fördelat.
Häll ut degen i långpannan och tryck ut den till kanterna. Ta resten av vitlöksblandningen och fördela jämnt över degen. Tryck sedan med dina 10 fingrar så att det bildas hål där oljan samlas. Massor av hål! Ju fler desto bättre.......
Jäs ytterligare 30 minuter. Sätt Ugnen på 225 Grader. Vanlig ugn.
Strö fingersalt över precis när det ska in i ugnen. Grädda i mitten till fin färg.
Min underbara paj, måste säga så själv. Den är oslagbar och otrolig god. Finns flera varianter på den HÄR, annars gjorde jag precis denna LCHF paj med kyckling, fetaost och paprika…
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter
Hej hej. Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant
Kladdkaka. Sätt ugnen på 160°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Smält chokladen i vattenbad. Rör samman de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig och sedan blandar man ihop de tillsammans
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.