Bästa Foccacian
matsojessica
matsojessica

Bästa Foccacian

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Deg
  • 5 dl vatten
  • Vetemjöl till det blir en halvfast deg
  • 50 gram jäst
  • 1/2 tsk salt
  •  
  • Vitlöksblandning
  • 10 normalstora pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackade soltorkade tomater
  • 1 dl hackade svarta Oliver
  • salt
  • 1.5 - 2 dl olivolja
  • 2 msk torkad oregano
  •  
  • Tillagning
  • Blanda vitlök, oregano, tomater och oliver med olivolja och tillsätt salt i sådan mängd att det smakar gott. Låt blandningen stå och gotta till sig minst en halv timme.
  • Blanda ihop vetedegen och tillsätt 1/3 av vitlöksblandningen innan degen får jäsa i 30 minuter.
  • Ta hälften av den kvarvarande blandningen och smörj en långpanna med det. Jämnt fördelat.
  • Häll ut degen i långpannan och tryck ut den till kanterna. Ta resten av vitlöksblandningen och fördela jämnt över degen. Tryck sedan med dina 10 fingrar så att det bildas hål där oljan samlas. Massor av hål! Ju fler desto bättre.......
  • Jäs ytterligare 30 minuter. Sätt Ugnen på 225 Grader. Vanlig ugn.
  • Strö fingersalt över precis när det ska in i ugnen. Grädda i mitten till fin färg.
  • Låt svalna på galler.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.