Ikväll går den stora drabbningen mellan Sandra Mastio och Ludvig Brydolf av stapeln. Duktiga kockar båda två, men nu är det så att jag köper alla Mästerkockarnas kokböcker och Ludvigs kokboksidé med recept där alkohol på något sätt ingår känns som en kokbok jag inte kommer använda särskilt ofta, därför hoppas jag nu kunna ställa in en kokbok av Sandra Mastio i min samling kokböcker av Sveriges Mästerkockar
Frederik Zäll – Lyxlagat –. Anette Rosvall – Husmorsorna –. 2,5 dl riven västerbottenost. 25 g mandelpotatischips (tips på hur du gör egna hittar du här (klick)). 250-300 g gravad lax i halva skivor. 1 dl majonäs, 0,5 dl keso, 0,25 dl finstrimlad purjolök, 1 grovt rivet äpple, 1 tsk pepparrot, 2 msk chili sås, 0,5 tsk salt, 0,5 krm kryddpeppar. 2,5 dl riven västerbottenost. 25 g mandelpotatischips (tips på hur du gör egna hittar du här (klick)). 250-300 g gravad lax i halva skivor. 1 dl majonäs, 0,5 dl keso, 0,25 dl finstrimlad purjolök, 1 grovt rivet äpple, 1 tsk pepparrot, 2 msk chili sås, 0,5 tsk salt, 0,5 krm kryddpeppar
Jag hade nästan glömt bort att jag spelade in filmer i början av året, men jag blev påmind av en läsare som undrade över om det kommer fler avsnitt (tack för remindern
Det var ett tag sedan jag spelade in de tre första avsnitten av "I köket med Tasty Health" och det har tagit lite tid att få till filmerna (ljud, färg, klippning osv) precis som jag vill
750 g potatis. Stek i övre delen av ugnen i 225 grader i 15-20 minuter. Sänk värmen till 175 grader. Stek allt i ca 15 minuter. 0,5 dl majonnäs. 750 g potatis
Det har blivit dags att presentera det tredje avsnittet i mitt egna lilla matprogram Jävligt God BBQ, där ni får följa med mig på mina grilläventyr med målet att sprida Jävligt Gott vegokäk till fler
Tripple chili cheese burger – och grillambassadör för Quorn i sommar. Vi fick lite teknikstrul förra veckan så det blev tyvärr inget avsnitt av min lilla youtubeserie Jävligt God Sommar då
I avsnitt 2 av Jävligt Gott och Elaine Eksvärds lilla veganskola så ger vi oss på Elaines tidigare paradrätt – äggröra. Avsnitt 1 av serien hittar du här. I med kryddorna och grädden och koka i 5 minuter. 5Share on Tumblr. Jävligt Gott möter Elaine Eksvärd – Avsnitt 1 – Vad behöver du i ditt nya vegoskafferi. Jävligt Gott möter Elaine Eksvärd – Avsnitt 4 – Veganska Pannkakor. Jävligt Gott möter Elaine Eksvärd – Avsnitt 3 – Veganskt bacon. BBQ Baked Beans med Ungsbakad sötpotatis – Jävligt Gott Möter köparna av Musikhjälpenauktionen 2017 400 g fast tofu
25-50 g mörk choklad (ej blockchoklad). Sätt in lergrytan i ugnen och sätt den på 175°. 125 g smör. Sätt ugnen på 175°. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. 25-50 g mörk choklad (ej blockchoklad). 125 g smör
Tiden bara flyger, och nu har det gått en vecka till vilket innebär att det är dags för ännu ett avsnitt av Jävligt God Sommar – Jävligt Gotts helt egna lilla youtube matlagningsprogram
500 g benfri kyckling, strimlad. 500 g passerade tomater (jag skippade vattnet som skulle vara i). 150 g fetaost (en ostgalning kan inte laga en lasagne utan ost. Sätt på ugnen på 225°. Låt allt puttra i 5 minuter. Kyckling- och spenatlasagne, 6 pers 500 g benfri kyckling, strimlad. 500 g passerade tomater (jag skippade vattnet som skulle vara i). 150 g fetaost (en ostgalning kan inte laga en lasagne utan ost
Landsvägen 32, 274 50 Skivarp. Igår kväll så stekte vi gås så doften spred sig i hela huset, vi är lite tidigt ute i år men det beror på att vi har en grupp som gärna tjuvstartar lite
Jossan lyckades pricka in 9 av 15ingredienser, mycket imponerande. Ett stort grattis till Sigrid som vann 250 000 kr och ett kokbokskontrakt med Bonnier fakta, och eftersom Sigrid är så grym har hon redan gjort klart sin bok ''spisvärme'' som släpps ut i bokhandeln 3 april, riktigt spännande
150 g smör. 2,25 dl vetemjöl. 150 g smör. 2,25 dl vetemjöl. Hej. Va kul de ska bli med mello-finalen ikväll. Tycker de är ganska många bra låtar med i finalen i år jämfört med tidigare år så ikväll ska de bli kul att titta
5 g färsk vitlök. 10-15 persiljestjälkar. Börja stoppa korven - lämna först ca 3 cm fjälster tomt innan du låter smeten gå i, efter ca 15 cm så lämnar du lite fjälster tomt igen och snurrar korven runt några varv så en ände bildas. Klipp av korvarna från varandra, lägg i kylen så de får vila några timmar innan du steker dom på ett stekjärn på svag värme tills de blivit fasta, ca 15 minuter. 5 g färsk vitlök. 10-15 persiljestjälkar. Börja stoppa korven - lämna först ca 3 cm fjälster tomt innan du låter smeten gå i, efter ca 15 cm så lämnar du lite fjälster tomt igen och snurrar korven runt några varv så en ände bildas. Klipp av korvarna från varandra, lägg i kylen så de får vila några timmar innan du steker dom på ett stekjärn på svag värme tills de blivit fasta, ca 15 minuter Korvarna ska ha en innertemperatur på 70 grader när de är klara
Och det fina vädret så nu blir det en lite kort promenad till i solen och sen ska jag göra en liten förrätt, öppna flaskan med mousserande och kanske även hinna med ett avsnitt av Grey´s före det är dags att kicka igång med middagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.