Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten
Skala och koka potatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Skala och finhacka löken. Häll bort kokvattnet och mosa potatisarna med en stöt eller genomen potatispress
Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Har man för många olika smaker så kan det lätt bli konstigt, och istället för att smakerna lyfts fram så kan dem försvinna och tårtan blir smaklös
En helg när livet är sådär underbart att leva. Ni anar inte vilken otrolig rolig helg jag har haft. Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får enatt kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Tillsätt sedan vattnet lite i taget och rör om med fingrarna tills en fast deg formas. Rulla varje boll och platta sedan till de till lagom stora plättliknande bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.