1 saltRecept
ca 15 småBlanda vatten och salt i en bunke, häll i mjölet och arbeta ihop en mjuk deg. Häll inte mjölet på en gång utan känn efter och häll i lite i taget.Degen ska vara mjuk men inte kladdig. Låt degen vila under en köksduk i en halvtimme.Sätt ugnen på 250 grader om du vill baka i ugnen eller värm upp en gjutjärnspannaDela degen sedan i små bollar och låt dem vila en halv timme till.Kavla ut tunna och runda bröd och baka mitt i ugnen tills ena sidan har fått färg och vänd sedan och baka färdigt.Om bröden blir för gräddade så kan man stänka lite vatten på dem och täcka dem med en köksduk en stund och då blir de mjuka igen.
Tunnbröd. Tunnbröd. De här goda bröden är helt suveräna att använda till kebabrulle eller liknande. Bröden är mjuka och lite sega vilket gör att de håller ihop bra även när de fylls med lite blötare fyllning
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Tunnbröd. Dessa tunnbröd passar då utmärkt att använda till fyllda rullar. Tunnbröd. Så här på sommaren är det perfekt att kunna göra wraps med goda fyllningar och stoppa i picknick-korgen
Idag startade vi dagen med nybakade tunnbröd, så himla gott. Tunnbröd,. Snabba tunnbröd. Hej. Dessa går dessutom snabbt att göra då de bakas med bakpulver och inte behöver någon jästid
Jag är den enda som äter glutenfritt i familjen så vid sånna här tillfällen köper vi en påse vanliga korvbröd till dom och idag kastade jag ihop de här tunnbröden åt mig
Ni förstår inte vilket kaos det var när jag skulle baka det här tunnbrödet. Mitt i allt ”imorgon flyger vi till Nice”-kaoset fick jag för mig att ”vore det inte gott med lite tunnbröd” såhär på kvällskvisten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.