Armeniska tunnbröd (Lavash)
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ljummet vatten
  • 1 mjöl
  • 1 saltRecept ca 15 småBlanda vatten och salt i en bunke, häll i mjölet och arbeta ihop en mjuk deg. Häll inte mjölet på en gång utan känn efter och häll i lite i taget.Degen ska vara mjuk men inte kladdig. Låt degen vila under en köksduk i en halvtimme.Sätt ugnen på 250 grader om du vill baka i ugnen eller värm upp en gjutjärnspannaDela degen sedan i små bollar och låt dem vila en halv timme till.Kavla ut tunna och runda bröd och baka mitt i ugnen tills ena sidan har fått färg och vänd sedan och baka färdigt.Om bröden blir för gräddade så kan man stänka lite vatten på dem och täcka dem med en köksduk en stund och då blir de mjuka igen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.