Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Skala under tiden 4-5 äpplen, gärna lite hårda och syrliga, och skär dem i tunna klyftor
När jag slutade jobba, satte jag mig ner, tog en kopp kaffe och bestämde mig för att släppa prestations-ångesten och bara köra ett lätt pass med övningar som jag tycker är roliga och bara få lite cirkulation i kroppen
Sedan ska den stå i mitten av ugnen i 20-25 min Smuldeg. Sätt ugnen på 225 grader. Skär smöret i mindre bitar och knip ihop med havregrynen, mjölet, pumpakärnorna och solrosfröna
Efter många års frosseri i äppelpajer så hittade vi äntligen ett grundrecept som vi modifierat och är 100% nöjda med. 5-6 dl skivat äpple utan skaldelar och kärnhus. 2-6 tsk kanel beroende på tycke smak och hur mörk man vill ha den. Grädda i 25-30 min. 5-6 dl skivat äpple. 2-6 tsk kanel
Det här är en variant på vår knäckiga äppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.