Skala och skiva äpplena tunt. Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Smaka av såsen med salt och peppar. Garnera köttet med apelsinski-vor och rosmarin, och servera med potatis, grönsaker och syltad steklök
När du hackat upp alla dina äpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tiden varierar med äppelsort så känn efter med en potatissticka
Byt ut vaniljsåsen mot kanelglass och du har en klockren fullpoängare…. Karamelliserade äpplen. Att byta ut äppelpajen mot äppelskivor stekta i socker och servera med lite havresmul till är ju egentligen inte särskilt avancerat
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Fyll pajskalet med mandelkrämen, sen äpplena och sist crumblen. Extrasonen var här igår och levererade äpplen från trädgården, skeptiskt läste han receptet på denna paj som jag har bakat tidigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.