(Inget konserveringsmedel. Apelsincurd/kräm. Läs även andra bloggares åsikter om Apelsinkräm, Apelsincurd, Tårtfyllning, Apelsiner, Citron Apelsincurd/kräm
Skala 1 apelsin och ½ citron med potatisskalare och strimla skalen. Pressa saften ur all frukt. Blanda fruktskal, 2 dl fruktsaft, socker, saffran och ägg i en kastrull
Tillsätt det smälta smöret, vallmofrön och vetemjöl blandat med bakpulvret. Bred krämen på den undre kakbottnen och lägg på den med apelsinskivorna överst
Spritsa en botten och seda ett varv med högre kant runt bottnarna. Apelsincurd. Apelsincurd. Häll marängsmeten i en sprits eller plastpåse och spritsa ut runda bottnar, ca 10 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. När du serverar desserten breder du på apelsincurd ca 2 tsk per maräng, klicka på vispad grädde och garnera med physalis och syltade kumquats
Har länge varit sugen på att testa att göra en chokladkaka medapelsincurd i men svårt att hitta ett recept till botten som jag tyckte verkade bra för just det
Det blev alltså en mjuk äggulekaka med fräsch smaksättning av citroncurd. Perfekt till festfika med glass eller grädde och med en drös jordgubbar eller andra färska bär till
Jag har testat det här receptet väldigt många gånger eftersom en vän av mig alltid lyckas med det och jag har fått provsmaka hans macaroner och dom är helt underbara
Om du tål ägg är det jättegott att variera, och i stället för vanlig sylt fylla kakorna medapelsincurd, citroncurd eller annan curd, den här till exempel
Precis på dagen för sex år sedan gjorde jag mitt allra första blogginlägg, just med en äppelkaka med citronsmak, och idag sex år senare avslutar jag min "bloggkarriär" - också med en äppelkaka med citronsmak
Saftiga apelsinbottnar varvat med nötkräm, apelsincurd och mascarponefrosting. Apelsincurd. Tårtan är lätt och smidig att göra och går relativt fort om man inte känner för att baka allt för avancerat med många moment
Jag åt mina på ultra-amerikanskt vis med lönnsirap och en smörklick. Förutom lönnsirapen trodde jag att jag bara hade en burk lingonsylt hemma, men när jag kollade runt bland skåpen hittade jag vispgrädde, kiwimarmelad, apelsincurd, honung och frukt så jag kunde duka upp till en riktig kalaslunch
Jag tycker själv att jag lyckades ganska bra med uppdraget. Det går precis lika bra med vilka andra bär som helst, hallon, blåbär, vinbär eller något annat
Vispa grädden och varva den medapelsincurden och clementinbitarna ovanpå den ena kakan. St Clement’s cake har, namnet till trots, ingenting alls med vare sig helgon eller påvar att göra, utan är i själva verket resultatet av ett gammalt barnkammarrim om olika kyrkklockor i London
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.