Rosévin från Chile gjort på druvsorterna malbec och cabernet franc. Fylligare vin med tydliga inslag av blodapelsin och jordgubbar - riktigt gott i kombination
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen
Veckansvegetariska. Kokosgryta med gurkmeja. Massvis med gurkmeja såklart. Vi hade ingen direkt mat hemma och jag letade runt i skafferiet och kylskåpet och fick ihop denna gryta
Det blev den här pajen, som få bli veckansvegetariskainslag. För ett par veckor sedandöptes mitt lilla barnbarn, och då bjödssläktingar och vänner på paj och kladdkakor efteråt
Är ni lite nyfikna på LCHF men inte riktigt vet var ni ska börja, eller om det passar er, ja, då kan denna veckansmatsedel vara en liten hjälp på vägen för att testa något nytt eller kanske komma igång
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckansvegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
Gjorde du någon av dessakanske. Skriv gärna i kommentarerna. Hemmagjord supermedicin mot förkylning. Det var uppenbarligen inte bara jag och min familj som behövde en ordentlig vitaminboost förra veckan
Veckans drink. med smak av äpple och kanel. Fredagsdrinken. av Christine. En mörk och ruggig fredagskväll, som gjord för att sitta hemma med familjen och mysa
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Idag är det iallafall tisdag och vi har fnulat på veckansmatsedel. Stressen bara fortsätter. Panerad fisk, kall örtsås och potatis (flyttade på från förra veckan)
Det är inte alltid min matbutik har såstort utbud av ekologiskagrönsaker och sedanälskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Tahini är en sesampastasom man brukar använda när man gör t ex hummus. Det är i princip det enda jag har använt det till i många år men nu har jag börjat använda det alltmer i matlagning och dressingar och det är väldigt gott
Här får dem välja "sin" rätt, gärna vara med och laga maten också. Något som många säkert tycker låter krångligt och en rätt som bara mormor och farmor gör
Veckanssnabba,. Dags för ännu ett express-recept att dela med mig av. En hektisk vecka väntar och då behöver man äta så ordentlig mat som möjligt även om tiden är knapp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.