Det fantastiskabrödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
F. i. c. k. h. e. l. t. p. ö. s. g. f. r. m. a. b. d. ,. å. n. v. H. u. j. ). J. o. ä. -. K. 1. I. 2. y. 5. 4. (. /. G. S. 0. °. B. 3. R. 6. D. N. M. d l
Dagens recepttips blir ett bröd som jag aldrig gjort själv men jag tycker det lätt väldigt gott. Verkar vara väldigt enkelt att göra och framför allt är det ett nyttigt bröd
Olja 2 avlånga brödformar eller en stor rund form på insidan och bröa dem med sesamfrön. Grädda bröden i 2 timmar, långt nere i ugnen. 4 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl grovt rågmjöl 1 1/2 dl vete- eller havrekli 2 dl vetegroddar 2 dl vetekross 5 dl grahamsmjöl 1 1/2 tsk salt 1 tsk brödkryddor 5 tsk bikarbonat 1 dl mörk sirap 1 liter Lättfil 1 dl russin, gärna ljusa Sultanas Till formen
Det kommer från Anna Bergenström bok ’Annas nya mat’, och hon kallar det ’Det fantastiskabrödet’. Det här är ett brödrecept som jag oftast gör som bröd till buffé, grillat eller till soppa
Olja 2 avlånga brödformar eller en stor rund form på insidan och bröa dem med sesamfrön. Grädda bröden i 2 timmar, långt nere i ugnen. 1 tsk brödkryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.