Anitas bröd
Mina Baktankar
Mina Baktankar
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 skivor av detta brödet med en skiva ost på. Hon bakade brödet varannan vecka och frös in det skivat, med två skivor i varje påse. Jag personligen tycker det är trevligt att variera brödsorterna i vår brödburk men bakar gärna detta brödet nån gång ibland.Det är inget hållbart bröd eftersom det är bakat på bikarbonat, men det går utmärkt att frysa in.Bli inte förskräckt när ni ser alla mjölsorterna, har du inte alla sorter hemma så går det jättebra att byta ut en sort mot nån annan! Tag det som finns i ditt "mjölskafferi"!
  • 2 bröd
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2 1/2 dl rågkross
  • 1 1/2 dl vetekli
  • 2 1/2 dl vetegroddar
  • 1 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 3 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 1 dl blandade frön (solros, linfrö, pumpakärnor, tag det du har hemma)
  • 1 liter filmjölk
  • 1 1/2 dl sirap
  • 98 grader Låt svalna i formarna

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.