Och nu, några dagar efter att detta skrevs, kommer jag på att jag toppade hela härligheten med krossade amarettokakor (ta mandelbiskvier om du inte hittar amarettokakorna, jag hittade mina på Lidl
Dela denna artikel. Facebook. Twitter. Google. Plus. Tipsa. Utskrift. Mat & Dryck. Publicerad 8 augusti 2014 kl. 15. 00. Glöm inte bort tillbehören när du bjuder på kräftskiva, men lägg hellre slantarna på bra kräftor än dyra tillbehör
Lägg mandel, pistaschnötter, florsocker och majsstärkelse i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör tills mandel och pistaschnötter är finhackade
Ugn 175º samt 100º. Lägg mandel, pistaschnötter, florsocker och majsstärkelse i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör tills mandel och pistaschnötter är finhackade
Hacka chokladen och smält den med espresso och snabbkaffe i ett vattenbad och ta bort från värmen. Blanda äggulor, vaniljsocker och hälften av sockret i ett vattenbad tills blandningen blir tjock och skummande
1. Lägg mandel, pistaschnötter, florsocker och majsstärkelse i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör tills mandel och pistaschnötter är finhackade
200 g biscotti (italienska mandelskorpor eller amarettokakor) 2 dl hjortronsylt 4 dl fjällfil Triflen byggs upp efter principen lager på lager i glas och lagas helst på plats
2 äggulor3/4 dl socker250 g mascarpone + 50 g philadelfiaost3 msk konjak (eller marsalavin, eller grand marnier, men konjak blir perfekt)2 äggvitor12 savoiardikex (torkad sockerkaka ska också funka sägs det)1 dl starkt kaffe, jag brukar ta espresso2 msk kakao4 amarettokakor/chokladdrömmar (brukar jag skippa, det funkar ändå) Vispa äggulorna pösigt med sockret
100 g amarettokakor eller mandelbiskvier. Sätt ugnen på 225 grader. Halvera och kärna ur plommonen. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över råsocker och flagad mandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.