I torsdags lagade vi upp en tvårättersmeny. Ridån gick upp och först ut stegade tre små starters , till varmrätt beträdde en vintervårlig rätt scenen med rödingsfilé som huvudrollsinnehavare, avslutningsakten bestod av kaffe och en kalasgod kaka
Skördefesten har varit galet stor här på ön i år. Massor, massor med folk – det är verkligen jättekul. Självklart var vi ute ett par rundor och tittade, provsmakade och fyndade hem en massa gott
Den här pajen påminner lite om amerikanska cookies som jag älskar. Den syrliga rabarbern tillsammans med de krispiga nötterna och det söta, kolasmakande muscovadosockret går fantastiskt bra ihop
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. 2. Knäck äggen i en skål, blanda ner övriga ingredienser och rör med en sked till en fast smet
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Hej på er. Idag är det måndag och då tänkte jag att ni skulle få ett pajrecept, kanske något att svänga ihop till helgfikat eller som en mysig fika i veckan
Forma smeten med själv av matskedar till knappt äggstora kakor. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötter, socker och äggvitor i en matberedare tills nötterna är finhackade
Så jag tänkte att jag skulle ge mig på att baka kakor, eller cookies. Jag är inte själv så mycket för sådanna, men jag vet att andra är förtjusta i sånna så jag började fundera och de flesta tycker ju om Subway kakorna, så jag letade reda på receptet jag tyckte verkade bäst, ändrade lite på det och körde igång