Nu vet ni iallafall vadni ska göra med överbliven grönkål. Du behöver valfri mängd av. Lägg på en bakplåt och sätt in i ugnen på 100 g på varmluftsläge och ha de inne tills att du ser att de blir krispiga, ca 30-45 min, men enligt receptet kan det ta både kortare och längre tid, det beror på hur mycket vatten som är kvar i kålen
Rätten kommer ursprungligen ifrån Mexico (kallas där carnitas), men finns i flera andra länder i olika varianter och med olika sorters kött, ja till och med skiljer det sig vilken del på djuret som används
Fördela vaniljriset i fyra portionskålar och skeda över aplesinklyftor och lite av sockerlagen. Diskussionen handlade om ifall tomten kommer även om man inte varit snäll
Vi var i Nyköping i helgen och hämtade det (det står just nu i vårt cykelrum, grannarna är nog inte så glada, hi hi) och ska frakta upp det till Davids föräldrars gård där vi har en massa annan utrustning, bland annat en stor släde man kan lasta på vikter på och dra eller putta, som kan användas vid workshops, teamträffar och bara att träna med på somrarna
Vad är ett måste på ert Julbord. För min del ska det finnas detta. Skinka, brunkål, senap, ägg, sill (minst 2 sorter) rödbetssallad, köttbullar, prinskorv, ost, kavring, vörtbröd, hårtbröd, franskbröd, julmust, risgrynsgröt, saftsås med hela jordgubbar
Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. 50 g smör (kan ha tagit lite mer för att få till rätt konsistens på den gryniga massan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.