Ett recept som passar alla. Semlor är favoriten hemma hos oss, gärna med en kopp varm choklad. Skär av toppen på semlorna och gröp ur en grop i nederdelen som du fyller med mandelmassan
Så klart ska här ätas semlor. Jag tillhör dem som tycker att "vanliga" semlor är för stora, att det blir lite "mycket bulle" - om jag inte äter dem på mormors vis med varm mjölk, förstås
Ni kanske undrar varför alladessa experiment o testbakningar till höger o vänster. Jag har gjort alla blad, börjat färga flowerpaste (vinrött är nästintill hopplöst att få perfekt) o gjort brudparets blommor till deras cuppisar
Men nu kom de äntligen iallafall. Ni kommer att märka att de inte är speciellt svåra att göra och kan vara väl värda att impa på en kär gäst med…Kanske till Alla hjärtans dag om några veckor
Visst, Alla hjärtans dag kanske är lite klyschigt och självklart utnyttjar affärerna oss till tusen men det är ju faktiskt kärlekens dag, lite mysigt är det ändå
Lägg samman semlorna. Så här gör du. 1 timmar. Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent
Gnocchi alla sorrentina är en läcker italiensk gratäng med gnocchi i tomatsås toppad med ost. Det var trevligt att byta ut pastan mot gnocchi, det gick hem hos alla i familjen
Spagetti alla puttanesca4-6 pers500 gram spagettien burk tonfisk i olja2 vitlöksklyftor1 msk avrunnen kapris30 gram sardeller i olja1 röd chili en liten knippa bladpersilja8 svarta oliver utan kärnormalen kanel400-500 gram passata eller krossade tomater1 citronFräsiga smakerTomatröran med tonfisk klar. Spagetti alla puttanesca 30 minute m
15-20 st. 150 g smör (INTE margarin). 3 dl röd mjölk. 50 g jäst (röd). 1 dl socker. 1/2 tsk salt. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.