Börja med att göra fyllningen till kakan. Ett alternativ är att du istället för att använda det här äpple/päronmoset, använder färdigköpt äppelmos, men då blir inte smaken riktigt det samma (säger sig ju självt eftersom det är päron i det hemgjorda moset
Agnes limpa1 l mjölk1 1/4 paket jäst1 msk salt3 dl brunfarin1 dl ljus sirap1 ägg250 g mager kesella3 liter rågsikt + 2 dl till utbakningen30 g smörBlanda ihop allt i assistenten och baka ut direkt till 3 limpor
Agnes har hittat på att vi ska hålla oss sockerfria maj ut. Nyttig chokladmousse. Hmmmjaaaaeeh. Vi hakar på och så får vi väl se vart det hamnar till slut
Håkans mormor Agnes når den ärofyllda åldern av hela 90 år idag. En god fortsättning till er alla, vi hoppas att ni överlevt julhelgen och att ni haft det riktigt fint och fått tillfälle att ladda era batterier lite
Nu har jag prövat på ett nytt sätt att ta tillvara grönsaker. Ja eller egentligen var det inte nytt, eftersom jag har tydligen picklat gurkor i flera år utan att veta om att det heter så
Idén fick jag hos min vän Agnes som brukar göra länklistor med sina favoriter där jag flera gånger hittat både nya bloggar samt mysiga och inspirerade inlägg som jag missat
Ikväll har vi gottat oss med blåbärspaj och vaniljsås. Vi fick en massa nyplockade blåbär av svärfar igår och sambon har tjatat om denna jäkla paj så länge, så ikväll blev det banne mig en bakad
Rönnbärsgele blev en succé, så jag fick blodad tand och vill laga mera. Egentligen tycker jag ju inte sååå mycket om att laga nått med mycket socker, och marmelad innehåller ju massor med socker
Tänkte jag skulle bjuda på receptet på den smarriga älgsteken vi gjorde i söndags. Det är helt efter Per Morbergs recept, vi plockade bara bort rödvinet
Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik
Hårda pepparkakor är inget vi ger oss på att göra, det överlämnar vi till mormor Agnes, däremot har vi bakat både Skåne pepparkakor (recept här) och Ankis favoritvariant från barndomen (recept här)
Jag och Agnes (som är tjejen bakom bloggen Cashewkitchen) har nämligen gjort ett receptbyte där jag nu testat hennes supergoda gröna ärt – & solrosbiffar
Sambon blidde lite gottissugen igår så vi hjälptes åt att baka lite goda cupcakes. Kladdkakecupcakes fick det bli med det goda nötcremesfluffet som svärmor bjöd oss på förra veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.