TommyTippler

TommyTippler

Fläskfilégryta med rosépeppar

Fläskfilégryta med rosépeppar

I samarbete med Mathem och Rabble. Hej på er. Visst har väl alla årstider sin charm. Hösten är mysig då man kan tända ljus och sitta uppkrupen i soffan med en spännande bok
Kycklingstroganoff

Kycklingstroganoff

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 rödlök 1 vitlöksklyfta ca 550 g strimlad kycklingfilé 2 msk olja 2 tsk paprikapulver 1/2 dl tomatpuré 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1 röd paprika Lägg till i inköpslistan
Snickers rutor

Snickers rutor

Snickersrutor, mums säger jag. Så himla gott och enkelt att göra. Jag blandade marabou choklad och vitchoklad ovanpå
Het Stroganoff med falukorv

Het Stroganoff med falukorv

Hacka upp falukorven, först runda skivor sedan göra smala, nästan strimlor. Koka upp vatten till pastan
Kyckling i lergryta

Kyckling i lergryta

Blötlägg grytan och lock i minst 30 minuter. Är grytan ny ska den blötläggas över natten. Skala potatis och lök
Pannbiffar med lök

Pannbiffar med lök

Skala och skiva löken tunt. Stek löken på medelvärme i smör ca 20 minuter tills den är mjuk. Sockra (0,5 tsk) och salta löken lite
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

50 g jäst. 15 dl Arla® mjölk. 12 pkt saffran à 0,5 g. 11½ dl strösocker. 1250 g Arla Köket Kesella® kvarg. 1100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
Lussekatter

Lussekatter

Istället för russin brukar jag strö över pärlsocker – godare tycker jag. Till ca 40 st beroende på storlek
Stekta fläskkotletter

Stekta fläskkotletter

Börja med klyftpotatisen om du vill ha det till. sätt ugnen på 225 grader. Putsa och dela potatisen i klyftor
Smördegsempanadas med salsa

Smördegsempanadas med salsa

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja tills den mjuknar och blir glansig
Fetaostsallad

Fetaostsallad

1 rödlök. 12 paprikor. 14 tomater. 1½ gurka. 14 dl blandad grönsallad. 116 svarta oliver. 1150 g fetaost el Apetina® vitost