På söndag är det första advent. Som ni kanske vet, ni som följt mig sedan i somras, så har jag redan firat både advent, jul, nyår och påsk, eftersom det går till så i tidningsbranschen
Första advent är alltid något speciellt. Nu äntligen har startskottet för julen gått på riktigt. Det är liksom då det blir tillåtet att tjuvstarta med allt julgodis, pepparkaksmys, julskinksmörgåsar och bara längta till julafton
Första advent. I vårt lilla hus innebär första advent tomtegröt till frukost, julskinka på vörtsmörgåsen och ett tänt första ljus i staken som brinner för startskottet utav allt julemys
Oskar är väldigt principfast när det kommer till traditioner. På Lucia är det lussebullar med varm choklad och vispad grädde till frukost som gäller, gärna framför någon julfilm i soffan
Regn, rusk och stormvarning. Detta är vad kära Göteborg hade att erbjuda mig denna helg. Istället för att riskera att få en tegelpanna i huvudet valde jag att stanna hemma merparten av helgen och laga mat
Första advent har alltså krupit inpå oss, och det är dags att tända adventsljusstakarna ännu en gång – det är välbehövligt nu i det mer eller mindre konstanta mörkret som vilar utanför fönstret
Julvädret lyser med sin frånvaro så vi kompenserade genom att tjuvstarta med julmaten idag. Gratinerad kålrot (recept HÄR), kokt brysselkål, frukt- och nötbröd (recept dyker kanske upp här i bloggen längre fram) och dagens experiment
Hoppas att ni har en riktigt fin första advent. . Vår helg har än så länge bestått av en begravning, en resa till Skåne, en middag på Lagerhuset och just nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.