Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 3 st Vitlöksklyftor (mild sort) 1 st Äggvita 1 1/2 msk Citronsaft (färskpressad) 3/4 tsk salt 2 1/2 dl Rapsolja
Dock kan det vara lite svårt att krydda saker med vitlök så att det blir sådär riktigt bra, det finns många nyanser i vitlök och extremt mycket man kan göra med det
Att server med en rökig BBQ sås skapar den rätta sommar-grill känslan. Om du har en fritös så fritera gärna lite kokt färskpotatis och krydda med havssalt och lite chilipeppar, hur gott som helst
Den var dock den godaste jag ätit, perfekt medium och så mör att köttet bara faller sönder i gommen. Gillar att helsteka med benet kvar, det tillför en extra smakton på det hela och så tycker jag det blir saftigare kött
Vi började med att marinera lammrostbiff i en blandning av persilja, vitlök, citron, sumak (libanesisk syrlig krydda gjord på sumakbäret), svartpeppar och olivolja, som vi sedan grillade
Smaksätt med salt och peppar. Gör en vitlökscrème under tiden. Kör snabbt på puls i en matberedare med äggulor och citronjuice tills det blir en grov fiskfärs
Servera fiskgrytan medvitlökscrème och kokt pressad potatis. Tärna fisken och skölj och skiva paprikan och lägg ner i grytan till-sammans med ärtor och låt grytan få ett uppkok
Krydda med timjan, salt och peppar och blanda. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Späd med mer vatten eller buljong om du vill ha en tunnare soppa
Salta och krydda med peppar och rosmarin. Vitlökscrème. Smaka av med salt och peppar. Skär kotletterna i fettkanten och stek dem i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida
Servera med skivad röd lök och liba bröd. Servera med skivad röd lök och liba bröd. Korienderkryddad kyckling i libabröd med magnosalsa och vitlökscreme (4 portioner). Krydda kycklingfilén och stek den i lite olja på medelhög värme 5-6 minuter tills den är färdig. Krydda kycklingfilén och stek den i lite olja på medelhög värme 5-6 minuter tills den är färdig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.