Grundrecept. Låt oljan stå framme så att den är rumstempererad när du ska laga aiolin. Skala vitlöksklyftorna och pressa vitlöken rakt ner i en liten skål
Alltså RIKTIG aioli är ju oslagbart gott. Och det är inte speciellt svårt att göra heller. Basen är en majonnäs, men INTE sån där köpemajonnäs - då kommer aiolin inte bli god
1. Ha ner smör i en skål och pressa i vitlöken. Ställ in i micron ca 30 sekunder. 2. Rör ihop majonäs och creme fraiche och ha sedan ner den micrade vitlöken
Fredag och den kom precis lagom, kände att jag behövde lite helg. Inga speciella planer för helgen mer än att vi får lite fikagäser på söndag och sen blir det en del träning
Ta fram alla ingredienser i rumstemperatur en timme i förväg. Det finns två sätt att tillsätta vitlöken, båda är goda men det första är mycket mer gourmetkänsla, snäppet vassare vill säga
Gjorde en aioli till vår grillade middag idag (som var sojabitar på spett för mig och en köttbit till Peter, och sötpotatis bakad i folie på grillen till oss båda)
En helt underbart god aioli. Man får den ofta på spanska restauranger. Den blir lite speciell, eftersom man mosar vitlöken ihop med salt och att man får en härlig lysande färg från äggulorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.