Den här kalla såsen, smaksatt med fetaost, citron och basilika, är en riktig favorit här hos oss. Denna gång käkade vi den goda såsen tillsammans med quinoabiffar och kokt broccoli
Avsluta med riven ost, salt och peppar. Späd eventuellt såsen med vatten för en tunnare konsistens. 12 dl majonnäs 0,5 citron, saft och skal 1 klyfta vitlök 1 dl olivolja, virgin 1 dl parmiggiano reggiano, riven salt och svartpeppar 0,5 dl vattenBlanda majonnäs med citronskal och saft
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Blanda det mjuka smöret med 1 dl finriven parmesanost, 1-2 rivna/pressade vitlöksklyftorsamt finrivet skal från knappt 1/2 citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.