4 4 blodapelsiner 1/2 dl pistagenötter 1/2 g saffran 1/2 msk vatten 3 msk honung (alt agavesirap för vegansk) Till garnering mynta Lägg till i inköpslistan
Vi åt en urgod middag igår bestående av Prisextras färdiga västerbottenbiffar, Lallerstedts burkade bea, sallad och ett knippe sparris från något land långt borta
TIMJAN OCH BLODAPELSINGRAVADLAX MED SENAPSSÅS. Lax är julbordets Madonna. Den här gången hade jag färsk timjan hemma och eftersom jag gillar smaken av apelsin, särskilt runt jul, fick det bli en skvätt blodapelsinjuice i marinaden
väntar alldeles runt hörnet, så vad sägs om en ljuvligt rosa sorbet att bjuda dina nära och kära på som dessert, om det är vän, partner, förälder eller någon annan i din närhet du vill överraska lite extra
Det absolut sista av julhelgens goda gravlax förvandlades med benäget bistånd av lite andra tillbehör till en riktigt läcker förrätt till nyårsmiddagen
Här har jag blandat blodapelsin, citron och clementin. 1 kg blodapelsiner ( blir ca 900g när du snoppat dem)3 citroner ca 350 g3 clementiner ca 225g1. 1 kg blodapelsiner
Min favorit att använda inom bakning är blodapelsin även numera kallat för röd apelsin. Ett av de många var denna – en upp-o-ner-kaka med blodapelsiner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.