Har du inte stavmixer så kan du använda vanlig mixer, men tänk då på att morötterna och vätskan får svalna lite innan så det inte exploderar ut marmelad i köket
Skär av det yttersta skalet med en vass kniv eller en bra skalare och strimla det tunt. Prova om marmeladen är klar genom att hälla ut en klick på en tallrik och dra en sked igenom
n och kom lagom in till Gokväll och Maud Onnermark som höll på att koka apelsinmarmelad. Jag köpte sicilianska ekologiska blodapelsiner, dyra men vilken fin färg och smak det blev
I helgen tog jag äntligen tillfälle att laga den här goda morotsmarmeladen som jag länge velat. Resultatet blev väldigt lyckat och den är lättare att göra än jag trodde
och citronsaft. Strö på salt och peppar. Repa timjanen och strö över morötterna. 1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba morötterna väl i vatten eller skala dem
Fyll väl rengjorda glasburkar med morötterna och häll sedan på lagen. (gurkorna brukar jag låta stå i två veckor före vi provsmakar, så gissar det blir likadant med morötterna)
Skölj ur marmelad burkarna och locken med kokande vatten. Placera de urkärnade plommonen tillsammans med vattnet i tjockbottnad kastrull, tillsätt syltsocker och citron
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Sötningsmedel (har gjort med steviadroppar, steviaströ och sukrin, alla funkar bra men då steviasockret blir lite mer kristalligt så föredrar jag sukrin eller droppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.