Gröna februari lider mot sitt slut, och här kommer månadens sista recept. 15 MINUTER }. 15 MINUTER. Men ni behöver inte oroa er, vi tjejer kommer inte att sluta här utan nya spännande saker är på gång
ca 400 g torskca 1-2 dl svamp stuvning ca 6 skivor parmaskinkacocktailtomater på kvistolja, salt, pepparSätt ugnen på 175 grader. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter
ca 4 port100 g fläskkött300 g benfritt nötkött, i skivor1 chili, hackadca 1 dm purjolök2 morötter5 pepparkorn3 msk soyaca 3 dl porter öl1 gul lök3 vitlöksklyftor4 enbär2 lagerblad1 msk grovsalt2 msk olivoljaca 2 msk maijzena majsstärkelse att reda av såsen med. Sänk värmen till 150 grader, häll på vatten så det täcker allt och sätt på locket. 5 pepparkorn
175 g smör6 dl vetemjölen nypa salt1½ dl florsocker3 äggulorfyllning. 175 g smör. Tänkte att jag ska börja med att dela med mig av lite efterrätter också
2½ dl mjölk2 dl blått vallmofrö225 g rumsvarmt smör3 dl strösocker3 ägg5 dl vetemjöl1 msk bakpulver1 msk vaniljsocker½ tsk salt1 dl gräddfil2 msk citronsaftglasyr. Dra kastrullen från plattan och låt blandningen stå och svalna i ungefär 15 minuter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 1 timme och 15 minuter. 225 g rumsvarmt smör. 5 dl vetemjöl
ca 5 port. en hel anka på ca 2-2,5 kg3 krm salt2 krm vitpeppar2 gula lökar1 morot3 krm timjan4 apelsinerTill apelsinsås. 3 msk strösocker0,5 dl rödvinsvinäger4 dl hönsbuljong1 dl madeira2 msk maizena majsstärkelse3 msk madeira2-3 msk apelsinlikör2 tsk citronsaft1 msk smörAPELSINSÅS. Koka socker och vinäger i en såskastrull så att det mörknar i ca 5 minuter(Obs ska ej brännas bara bli karamell). Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 175 grader. Efter ca 1,5 timme är ankan klar. ca 5 port. en hel anka på ca 2-2,5 kg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.