Sätt ugnen på 225°C. Det går lika bra med färdig smördeg, eller färdig pajmix som blandas med vatten. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, alt bred ut den färdiga smördegen
5 dl mjölk 250 g havregryn 150 g smör 25 g hjorthornsalt (en påse) 1,5 dl strösocker 1 tsk salt ca 8-9 dl vetemjölLåt mjölken och havregrynen svälla i några timmar, gärna över natten. 8-9 dl vetemjöl
Ett snabb bakat tunnbröd utan jäst med härlig smak av anis, fänkål och kummin. Har man inte så brått kan man försöka få de lite rundare och finare, men smaken är densamma
2 dl fraiche 8% (funkar med vanlig Creme Fraiche också). 600-800g Alaskan pollock eller likn. Ha i olja, krossade tomater, fraiche, buljongtärning,citron, salt och svartpeppar i en ganska vid kastrull eller traktörpanna
Här kommer ett riktigt smarrigt recept från i Söndags. Och yes, det är LCHF anpassat. Även sambon tyckte detta var kanongott, så det blir definitivt repris på denna
I lördags när jag var i Skåne hade jag mitt matuppslag i tidningen Barometern, den här gången med temat vad man kan göra en söndagseftermiddag i köket så här i vintertid
Gröna februari lider mot sitt slut, och här kommer månadens sista recept. Men ni behöver inte oroa er, vi tjejer kommer inte att sluta här utan nya spännande saker är på gång
Helens släta vetebrödsbullar (ca 30). Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen på 225 grader (sänk 25 grader om du har varmluftsugn) ca 8-12 minuter, de ska få en fin gyllene färg och låta ihåliga när man knackar på dem undertill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.