Vitkål, spetskål, savoykål, rödkål…och nu Kålrabbi. Det här är definitivt en ny favorit och när jag nu ska starta köksträdgård vid stugan, så ska jag odla kålrabbi
Igår blandades laxen med sallad, tomater, rödlök, avokado, sparris och så smulad fetaost. När kusin är på besök från USA, blir det svensk meny till middag
Så lämnar vi er idag med en bild (mindre bra bild men ändå) av vår eftermiddagsfika. Utanför fönstret vräker snön ner och det blåser full storm, då känns det härligt med lite sommardofter så man kan drömma sej bort
Koka upp rabarberskalen tillsammans med socker och vaniljsocker på låg värme, ca 3-5 minuter Sockret ska smälta in i rabarbern och rabarbern förlora lite av sin volym Lägg upp skalen ett i taget på en bakplåtspappersklädd plåt Skjuts in i ugnen ca 15-20 minuter
En paj med en smak avsommar passar väl perfekt när det är rena rama höstvädret utanför fönstret. Den här pajen gör jag ofta till killarna då den verkligen tillhör deras favorit, de tröttnar liksom aldrig på den
Passar perfekt för festliga tillfällen som söndagsfikan, nationaldagen eller midsommar. 3/4 - 1 dl sötningsströ. smörj och ”mjöla” en 24-cm springform och häll i smeten. 3/4 - 1 dl sötningsströ
Blanda ca hälften av bärsaften med färskosten och florsockret. Ett litet tips om du vill ha något runt tårtan så kan man göra fina dekorationer av Candy Melts som finns i många fina färger
Mitt godaste "smak-av-sommar-recept" är jordgubbar med vanilj. Det värmer i hjärtat varje gång jag öppnar bloggen och ser era kommentarer och jag konstaterar åter igen att det här med att starta blogg var ett av de bästa besluten någonsin
) i även med zuccinin skuren i ganska stora halvmånarfinhacka stjälkarna av koriandern och i med de med, samt grönsaksbuljongtärningenSalta och peppralåt koka ner , smaka av, tillsätt ev mer salt, peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.