På söndag är det första advent. Som ni kanske vet, ni som följt mig sedan i somras, så har jag redan firat både advent, jul, nyår och påsk, eftersom det går till så i tidningsbranschen
Första advent. I vårt lilla hus innebär första advent tomtegröt till frukost, julskinka på vörtsmörgåsen och ett tänt första ljus i staken som brinner för startskottet utav allt julemys
1/2 dl solroskärnor. 1/2 dl sesamfrön. 1/2 dl linfrön. 2,5 dl vatten. // Grädda i 20 minuter, ta sedan ut plåten och skär knäcket i bitar. Ställ in plåten i 20-30 minuter till. 1/2 dl solroskärnor. 1/2 dl sesamfrön. 1/2 dl linfrön. 2,5 dl vatten
Det är helt sjukt, men idag vaknar vi faktiskt upp till första advent. ett hyfsat litet recept, form ca 20x10cm (dubbla mängden för fullt). 2 msk kokosflingor. Sätt in i frysen tills de stelnat lätt (kanske 20-30'. 2 msk kokosflingor
Regn, rusk och stormvarning. Detta är vad kära Göteborg hade att erbjuda mig denna helg. Istället för att riskera att få en tegelpanna i huvudet valde jag att stanna hemma merparten av helgen och laga mat
Häll i smeten i 12 stora muffins formar o strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader i 15-20 min i mitten av ugnen. 2 dl strösocker. 2 tsk bakpulver. 1-2 påsar saffran. 2 dl fil
1/2 burk kesella ( funkar även med Creme fraiche). ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix, funkar även med fin mix) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös. Lägg upp 12 klickar (ganska stora) på ett bakplåtspapper ( gärna av silikon så att de lossnar enkelt). Grädda i 10-12 minuter i 225 grader. 1/2 burk kesella ( funkar även med Creme fraiche). ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix, funkar även med fin mix) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös
Till ca 32 bullar1 pkt jäst, för söta degar150 g smör5 dl mjölk1 burk kesella0,5 tsk salt2 dl socker2 pkt saffran1 ägg17 dl vetemjölPensling och garnering. Dela den i ca 32 delar och rulla varje del till avlånga rullar. Grädda dem i 250 grader mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Till ca 32 bullar
FÖRSTA ADVENT. Återvinning av ett inlägg jag gjorde 2012. Apelsinchokladtryffel200 g apelsinchoklad1 dl grädde1 msk honung/sirap40 g smörVärm grädde och honung/sirap. Kram Karin 200 g apelsin
2. 2. 2. 2. 2. J. a. g. ä. l. s. k. r. o. c. h. e. p. t. f. å. n. d. j. u. m. i. v. M. O. ,. b. ö. P. 3. 1. 5. -. K. y. 0. G. B. T. L. R. H. S. A. t J. d l
Första advent har alltså krupit inpå oss, och det är dags att tända adventsljusstakarna ännu en gång – det är välbehövligt nu i det mer eller mindre konstanta mörkret som vilar utanför fönstret
Hoppas att ni har en riktigt fin första advent. . Vår helg har än så länge bestått av en begravning, en resa till Skåne, en middag på Lagerhuset och just nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.