Idag njöt E och jag av en Renskavsgryta här hemma till fredagsmiddag, bytte ut Tacos en vecka. Hade sett ett recept för nån vecka sen hos Ias Matblogg som jag ändrat lite på…
Låt renskaven tina om den är fryst. Stek renskaven på hög värme i smör så den får bra stekyta. Ta två trägafflar eller dylikt och dra isär i lagom stora bitar medan du steker
Min mormor serverade ofta renskav när jag var på besök. Renskav i gräddig sås med bacon. Med bacon i blir det liksom en rökig smak som passar bra till vilt
Idag gjorde jag en härlig gryta på renskav, kantareller och messmör, mycket god. Visserligen kanske den passar bättre en ruggig höstkväll men den fungerade bra denna fina och soliga vårdag också
Dillsmaken passar väldigt bra ihop med smakerna i renskavsgrytan. Renskav blir det väldigt sällan i mina två små kök men jag förstår inte riktigt varför
Vi hittade massor av lingon men inte en endaste liten kantarell… Svamparna på bilden köpte Emil åt mig som tröst Idag bjuds det alltså på mitt recept på renskavsgryta, en len och god smak av vilt tillsammans med kantareller och timjan
Jag ligger fortfarande här sjuk och blogginläggen lyser därför med sin frånvaro. Här kommer dock ett. Jag har även på önskemål lagt in en länk med min mailadress så att ni kan kontakta mig mer privat om ni så önskar
Renskavsgryta är en enkel rätt som faktiskt är lite av en snabbrätt. Det finns ju åtskiliga recept på renskavsgryta, men det viktigaste är du inte glömmer enbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.