Dagen har börjat bra och ikväll kommer det 18 tjejer hem till mig på fika och lite party. Vi äter frukost tillsammans varje tisdag och idag är det Sigun som är värd
Här kommer ett recept på en vanlig enkel köttfärslimpa ( utan fyllning ). Köttfärslimpan blir saftigast och godast på fläskfärs men går lika bra med blandfärs
Idag har jag varit på hos tandläkaren med barnen. Till på köpet fick jag uppmaningar om att inte ge henne äppeljuice och jag kände mig som en dålig mamma (för äppeljuicen alltså, inte för att hon skrek
Bland annat de här sega Dajmsnitten som egentligen är en upphottad variant på de gamla vanliga, hederliga kolasnitten, som killarna ofta vill att jag bakar
Så här kommer svar på de vanligaste frågorna jag får. Vad går boken ut på. Vanliga människor behöver lätt och snabb förstå varför de ska äta på ett visst sätt och sedan hur det ska gå till för just dem
Även vi lagar det allt som oftast, och ofta blir det med samma ingredienser och samma kryddning, men det går ju faktiskt att variera köttfärssåsen i det oändliga, om man har lite fantasi och kreativitet, vilket man kanske saknar när man kommer hem efter en stressig dag på jobbet och barnen är hungriga och griniga, men det går
Idag blir det pasta pronto, på en vanlig vardagkväll. Pasta i krämig sås med bacon och lök4 portioner Pasta 3-4 port250 gram bacon1 gul lök1 hel vitlöksklyftaNymalen svartpeppar2 tsk torkade örtkryddor2 msk vit balsamico vinäger3 msk tomatpuré4 dl kycklingfond (2 msk fond/tärning + vatten)100 gram philadelphiaost2-3 dl pastavattenSalt PepparGör så här Skär bacon i bitarFinhacka gul löken och vitlök Fräs bacon och lök knaprigt i stekpanna Krydda med svartpeppar och torkade örter Koka pastan enligt förpackning men dra bort en-två minuter från koktiden, den kommer fortsätta tillagas i såsen senRör ner vit balsamico i bacon- och löksåsenTillsätt tomatpuré och kycklingfond och låt koka uppRör sist ner philadelphiaostenLåt såsen puttra på svag värmeLyft över pastan i såsen och några slevar av pastavattnetStäng av plattan och rör omSmaka av med salt och pepparToppa med halverade små plommontomater och basilikabladMer pasta och philadelphiaost
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Det ”gamla vanliga” eller inget alls. Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.