Ingredienser Portioner. 4 4 port ris Svampsås 1 gul lök 250 g champinjoner 1 msk olja 1 msk balsamvinäger 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl crème fraiche 1 msk soja salt och peppar Pannbiff ca 500 g blandfärs 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 msk senap gärna dijon 1/2 dl vatten 3 morötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ja, det är fortfarande varmt och det är fortfarande sommar, men termometern visar inte lika många grader idag, och jackan fick minsann åka på imorse när jag körde till jobbet
Här kommer ett recept som jag fått av kokerskan på Bulleribock, kidsens förskola. Lägg köttfärsen i en bunke och häll på hälften av ströbrödssörjan och blanda ordentligt
Lägg bacon ovanpå limpan och fäst med tandpetare på sidorna. Husmanskost är så himla gott. Finns nästan ingenting som jag tycker mindre om när det kommer till det
Krydda med grillkrydda runt om och påköttfärslimpan, detta gör att den får en knaprig yta. Platta ut smeten och lägg söndersmulad bacon och riven ost i en sträng på mitten av smeten
Jag brukar använda elvispen med degkrokarna när jag gör på en större mängd färs. En smakrik, fast köttfärslimpa med långstekt, karamelliserad lök och en galet god pepparsås som jag kokade ihop med en gnutta starkvinsglögg
Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form. Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över
Lägg upp bacon tätt på skärbräde och rulla in köttfärslimpan. riven parmesan (om ens paleo-variant tillåter det) blandat med rivet citronskal ovanpå, om man vill
För ett ganska så bra tag sedan snappade vi upp ett recept hos vår favorittant på en vegetarisk köttfärslimpa, som vi genast kände att vi bara var tvungna att prova
Tillsätt lökfräset, hackade ansjovisfiléer, blandfärs samt salt och ägg och arbeta samman till en smet, men försök att inte överarbeta färsen för då kommer köttfärslimpan bli kompakt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.