Börja med att blanda ihop olja, citron, soja, paprikapulver, salt, peppar, cayennepeppar och pressa ner 2 vitlöksklyftor och pensla lammet väl och låt stå i ca 1 timme. Stoppa in i ugnen på 110 grader med ca 4 dl vatten samt fond , chilii ca 5 timmar och vänd och pensla 1 gång i timmen. 1 dl matlagnings olja. 1 msk paprikapulver. 1 röd spansk peppar. 1 tsk salt. 1 msk kinesisk soja. 1 dl bryggt kaffe
Blanda ihop alla ingredienser och smeta in revbenen och låt gärna stå några timmar innan du ställer dem i ungen på galler mellan 100-110 grader i ca 6 timmar. Vänd dem 1 gång varje timme och pensla på av kryddblandningen. 1 msk chilipulver. 1 msk ingefärapulver. 1 vitlöksklyfta. 1 msk honung. 1-2 msk olja
Börja med att blanda ihop olja, citron, soja, paprikapulver, salt, peppar, cayennepeppar och pressa ner 2 vitlöksklyftor och pensla lammet väl och låt stå i ca 1 timme. Stoppa in i ugnen på 110 grader med ca 4 dl vatten samt fond , chilii ca 5 timmar och vänd och pensla 1 gång i timmen. 1 dl matlagnings olja. 1 msk paprikapulver. 1 röd spansk peppar. 1 tsk salt. 1 msk kinesisk soja. 1 dl bryggt kaffe. 2 kg lammframdel 3 vitlöks klyftor 1 dl matlagnings olja ½ pressad citron 1 msk paprikapulver 1 röd spansk peppar 4 krm cayennepeppar 3 tsk svartpeppar 1 tsk salt 1 msk kinesisk soja 1 dl bryggt kaffe 3 msk kalvfond
Men va nog bra att det blev exakt 1,5 portion per person. Köttgryta för fyraCa 1 kg högrev1 stor gul lök2 klyftor vitlök3 morötter1 halv box passerade tomater 1,5 dl rödvin5 svartpepparkorn3 enbär2 lagerbladSaltVatten Smör och olja att steka i Skala och hacka lök och vitlök. Ca 1 kg högrev. 1 stor gul lök. 1 halv box passerade tomater 1,5 dl rödvin
13 msk senap. 11 msk chilipulver. 12 krm kajennpeppar. 11 msk ingefärapulver. 11 vitlöksklyfta. 12 msk soja (kinesisk). 11 msk honung. 12 msk flingsalt. 12 msk paprikapulver. 11-2 msk olja. 13 krm liquid smoke (om man vill för att få mer rökig smak). 12 kg tjocka revbenspjäll 3 msk senap 1 msk chilipulver 2 krm kajennpeppar 1 msk ingefärapulver 1 vitlöksklyfta 2 msk soja (kinesisk) 1 msk honung 2 msk flingsalt 2 msk paprikapulver 1-2 msk olja 3 krm liquid smoke (om man vill för att få mer rökig smak)Börja med att finputsa revbenen och ta bort membranhinnan som sitter över benen (lättast gör man med att först ta ett snitt i kanten och sedan ta och dra loss med ett hushålls papper för att få bäst fäste. Blanda ihop alla ingredienser och smeta in revbenen och låt gärna stå några timmar innan du ställer dem i ungen på galler mellan 100-110 grader i ca 6 timmar. Vänd dem 1 gång varje timme och pensla på av kryddblandningen
cirka 1 ½ kg hel benfri bit färsk fläskkarré. 1 msk salt. 1 msk socker. 1 msk krossad kryddpeppar. 1 msk timjan. 1 tsk mald cayennepeppar. 1 tsk mald svartpeppar. 1 tsk salvia. 1 dl vitvinsvinäger. 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft. rivet skal och saft från 1 lime. 1 chilefrukt, habanero eller scotch bonnet, urkärnad och finhackad. 1 stor mango, skuren i små tärningar. 1 röd paprika, skuren i små tärningar. 1 chilefrukt, habanero eller scotch bonnet, urkärnad och finhackad. Värm ugnen till 130 grader. cirka 1 ½ kg hel benfri bit färsk fläskkarré. 1 msk salt. 1 msk socker. 1 msk krossad kryddpeppar. 1 msk timjan. 1 tsk mald cayennepeppar. 1 tsk mald svartpeppar. 1 tsk salvia. 1 dl vitvinsvinäger. 1 ½ dl färskpressad apelsinsaft. rivet skal och saft från 1 lime 1 chilefrukt, habanero eller scotch bonnet, urkärnad och finhackad. 1 stor mango, skuren i små tärningar. 1 röd paprika, skuren i små tärningar. 1 chilefrukt, habanero eller scotch bonnet, urkärnad och finhackad
Jag lägger i ca 1 msk smör i den för att den ska bli lite mjukare. 1 msk fiberhusk. 1 tsk salt. 1 ägg. 150 g riven cheddar. 1 dl grovhackade valnötter. 1 tsk salt, 1 krm peppar. Grädda skalet i 175 grader i cirka 8 minuter tills skalet fått lite färg. 1 dl grädde. 1/5 tsk vaniljpulver. Sötning - steviaströ tex ca 1-2 tsk. ca 1,5 dl kaviar. 1 finhackad, gul lök. ca 10 anjovisfiléer. Det sista jag gjorde idag, förutom en låda med Janssons Frestelse var Laxrullar, ett litet recept jag hittade i veckans Buffé, nr 12. 1 msk fiberhusk. 1 tsk salt. 1 ägg Fyllning. 2 rödlökar 150 g riven cheddar. 1 dl grovhackade valnötter. 3 ägg 1 tsk salt, 1 krm peppar. ca 10 anjovisfiléer
-) Jag fick helt klart blodad tand och behöver inte ens binda mig med något nytt nyårslöfte om att göra mer fisk - för det kommer jag helt klart göra 2014. Jag valde den 18 månader lagrade cheddarosten och det blev en fantastisk fin smak av den. Ca 150 g pancetta (eller bacon), tärnat. 1 dl vispgrädde. 1 dl crème fraiche. 1 förpackning fryst gräslök (ca 1 dl). Ställ in i ugnen på 225 grader och gratinera i 15-20 minuter beroende på hur tjocka fiskbitarna är. Mina hade nog blivit perfekta efter ca 17-18 minuter men jag tog ut dem efter 20 utan att kolla. Med detta infriade nyårslöfte så lämnar vi 2013 om några timmar. Jag önskar dig ett riktigt gott slut så ses vi igen 2014. Ca 150 g pancetta (eller bacon), tärnat. 1 dl vispgrädde. 1 dl crème fraiche. 1 förpackning fryst gräslök (ca 1 dl)
Sätt ugnen på 150 grader. 1½ kg benfri fläskkotlett. Salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet på alla sidor i smöret i en gryta med lock som tål ugnsvärme
750 g potatis4 msk smör1 msk vetemjöl1/2 l grädde0 - 1/2 l vatten (eller mera grädde)1 klyfta vitlöksvartpepparvitpepparriven ost (t. 10-15min). Jag använde 0, 1 och 2 tandpetare per skål. 20 minuter innan maten är färdig kastar man in dem i en 125 grader varm ugn. 10 minuter innan servering höjer man temperaturen till c. Inspirerad av ett besök på Juuri (vald till årets restaurang 2010 av nåt sällskap) stektes rotsakerna sedan i panna med smör och kummin. Den var på special och innehöll ingen smakförstärkare (E621) och väldigt lite annnat tjaffs. I med stektermometer och in i ugnen på 125 grader i två timmar ungefär. 1 msk vetemjöl. 1/2 l grädde. 0 - 1/2 l vatten. 1 klyfta vitlöks. 0, 1 och. 125 grader varm. 10 minuter
Det passade mig ganska bra att börja baka vid 14-tiden på eftermiddagen, låta bullarna jäsa över natten och sedan grädda dem på morgonen. 5 g jäst (1 tsk). 250 g vatten (2 1/2 dl). 650–700 g vetemjöl special (11-111/2 dl). 250 g mjölk (2 1/2 dl). 10 g hel kardemumma, mortlas (1 msk). 6 g salt (1 tsk). 150 g strösocker (1 3/4 dl). 150 g rumsvarmt smör (hyvla det om det är kallt). 1/2 dl vatten. 1/2 dl strösocker. 1/3 vaniljstång. Tillsätt sedan smör och socker och knåda tills degen gått ihop och blivit spänstig och fin – cirka 15 minuter för hand, något snabbare i maskin. Låt stå tills bullarna fått bra färg ovanpå och under (lyft gärna på en och kika), det tar ungefär 10 minuter. 5 g jäst (1 tsk). 250 g vatten (2 1/2 dl). 650–700 g vetemjöl special (11-111/2 dl). 250 g mjölk (2 1/2 dl). 10 g hel kardemumma, mortlas (1 msk). 6 g salt (1 tsk). 150 g strösocker (1 3/4 dl). 150 g rumsvarmt smör (hyvla det om det är kallt). 1/2 dl vatten. 1/2 dl strösocker. 1/3 vaniljstång
Min dokumentation av recept skedde till en början i en vaxduksklädd bok från 10-gruppen. 1 dl rödvin. 1 msk vetemjöl. 1 krm svartpeppar. 1. Låt kastrullen stå på eftervärme i 15-20 minuter. 1 dl rödvin. 1 msk vetemjöl. 1 krm svartpeppar
Det blev ett "Functional Bootcamp Beach Challenge" pass nere i Mossbystrand. 64,1 kgSjälvklart visar vågen lite mer än igår efter gårdagens ÄTARMÅL. Blev anlitad av en PT klient att köra ett privat Bootcamp pass med henne och 3 till -SKOJ. 64,1 kg
27 April 2016. Det doftar gott i köket kan ni tro, efter frestelsens 1timmes tillagning i ugnen. 1 dl cream fraiche. Sätt ugnen på 175 grader. 15- 20 minuter. Tillsätt grädden, cream fraichen, peppar samt 100 gram av ädelosten. 1 timme. 1 dl cream fraiche
Jag ger den här rätten med dess kombinationer av smak 8 monstruösa gjutjärnsgrytor av 10 möjliga. I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.