2,5 liter
brunsås – inte illa! Det blev med andra ord mycket sky över från köttbullar, hamburgare och köttfärslimpa. Jag blandade i extra mycket torkad basilika i denna sås, som ska fördelas till köttfärslimpa, köttbullar samt till ytterligare en maträtt som blev en typ av pastasås.
Lägg iskivad purjolök och pressad vitlöksklyfta efter en stund. Servera med nykokt pasta. När allt stekt på någon minut, häll på creme fraiche och grädde
köttfärslimpamed bacon och svamp. Då färsen var klar stekte jag de färdigt förvällda trattkantarellerna i smör tillsammansmed lök och bacon, som jag tidigare skärt ibitar
Köttbullarna behöver inte vara alldeles klara när man lägger dem i såsen, med ett lock över stekpannan så blir de ganska snabbt färdiga av värmen från såsen
Alltidlikatrevligt och gott. Denna gången gjorde jag en pastasås med bacon och broccoli. Pasta med någon slags pastasås går fort att laga och uppskattas av både stora som små
Jag tycker det är trevligt att förbereda allt som ska användas i maten, ner tillminsta beståndsdel. Receptet räcker tillfyraportioner men eftersom det blev så gott tog Mannen extra mycket både på tallriken och till matlådan, så i vår familj räckte det till två portioner + en matlåda
Klipp baconet ibitar och stek i stekpanna på rätt hög temp. Servera med nykokt pasta och en sallad. Ev färskostmedvitlök (eller annan smak om man föredrar det)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.