RECEPT: marinerad fläskfilé med ugnsbakade morötter, paprika och lök samt rödvinssås och sallad

Ingredienser

  • Olivolja
  • 400-500 gram färsk
  •  
  • Ingredienser till marinad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk stark senap
  • ½ tsk färsk chilifrukt, hackad
  • Salt och peppar
  •  
  • Ingredienser till tillbehör
  • 2 stora gula lökar, skalade och klyftade
  • 2 stora morötter, skalade och strimlade
  • 1 stor orange paprika, urkärnad och strimlad
  • Olivolja
  •  
  • Ingredienser till sallad och dressing
  • 2 blad romansallat, strimlad
  • 30 gram olika sallatsblad, ex: ruccola, mangold, babyspenat m.m.
  • 10 körsbärstomater, halverade
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkad italiensk salladskrydda

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.