Brödbak igen i stugan. Som ni redan vet så gör jag nästan aldrig helt samma bröd två gånger, utan blandar hejvilt mellan olika mjölsorter, gryn, fröer och torkade bär
Ibland vet jag inte hur jag lyckas. Sluta jobbet, gå på bolaget, handla mat, komma hem, löpträna, slipa bänkskivorna till stekhällen, olja in samma bänkskivor, lägga tillbaka plåten under utekaminen, och sedan göra rent grillen på in- och utsida
Bakning/Baking. Schweizernötpaj. September 3, 2016 17. 17. Okej om vi ska snacka Marabou-favoriter så har jag alltid haft två stycken all timers som jag inte kan leva utan
Kryddig grönpeppar köttfärslimpa. 1 kg nötfärs3 msk kalvfond2 ägg1 stor gul lök (finhacka)1 msk tomatpuré1,5 msk sambal oelek0,5 burk grönpeppar i lagVitpeppar, svartpeppar, aromat (eller salt)Blanda alla ingredienserna i en stor bunke
I fredags kom jag plötsligt att tänka på rosenbröd. Numera är jag så fast förankrad, ja, närapå slentrianmässigt låst i mina standardbröd under veckorna
Smakrikt långkok. Så var det dags för mitt tredje försök i den långsamlagande grytan Crock-Pot. Enkelt kött som skulle vara för segt av kort tillagning, passar riktigt bra till en sån här gryta, som får puttra i många timmar
Så där ja, då var julförberedelserna igång här i Mårtenssons kök. Julgardinerna ströks med både kallt och varmt strykjärn igår, jodå ni läste rätt både varmt och kallt
Nu tror jag att jag äntligen hittat ett bra recept på vörtbröd. Har provat några olika recept som varit mer eller mindre besvärliga och där slutresultatet inte överenstämt med mina förväntningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.