Pålördagar är det roligast att laga mat för då kan man lyxa till det lite. Jag hittade ett recept på potatisrosor som jag länge har velat prova och igår fick jag chansen
Vi kommer då att koncentrera oss på det österrikiska-bayerska köket. Som huvudrätt kommer vi tillaga schweinehaxe, dvs fläsklägg som vi kommer att fixa på grillen
Idag stod det soppa på menyn. Och låt soppan koka på svag värme 2-3 min. Det var kalt ute och jag orkade helt enkelt inte halka/hasa/ åka skridskor till affären
På balkongen givetvis. Med inspiration härifrån, tillreddes dessa fräscha fina fiskbiffar. Tillsatte en mix av de färska örter som faktiskt lever och frodas i min vård, och det blev somrigt och gott
Lördag, solen skiner på en fantastiskt blå himmel och det är fortfarande förvånansvärt varmt ute. Men som alltid kan jag inte låta bli att göra på mitt eget sätt
Hösten kom som ett brev på posten. Hur fint vädret än varit de sista veckorna så tackar nu björklöven för sig, dagarna blir kortare och ljusen på köksbordet är för jämnan tända
Näpp, nu ska jag baka kesobröd och koka kikärt- och linsgryta. så plockade mannen och jag fram våra cyklar ur förrådet och tog en cykeltur på skogsvägarna häromkring
Sätt ugnen på 200°. Fräs lammfärsen i en stekpanna (använder du annan färs behövs 1 msk smör) på hög värme ca 3 minuter. Skeda eller spritsa potatismoset på toppen och gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 minuter
Vet inte för vilken gång i ordningen jag gör Ulrica Davidssons urgoda tomat- och paprikasoppa. Tomat- och paprikasoppa 4p. Slå på en tetra krossade tomater med smak av vitlök (500 g) samt 5 dl vatten
Finaste potatisen som någonsin odlats pådenna jorderund …. Jag passade ändå på att föreslå både morötter och sallad och tänkte att kanske kan det här få honom att börja tycka om det
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.