Dag 1-4 skall den bara röras. Dag 6-9 rör en gång per dag. Dag 10 gör likadant som dag 5. Dag 1. Dag 2-3. Dag 5-8. Dag 10. 1,5 dl olja. 1 tsk salt. Häll smeten i en 1,5-2 liters smörad och bröad form. Baka kakan i 175 grader i ca 1 timme. 1-4 skall den bara röras. 6-9 rör en gång per dag. 5-8. 1,5 dl olja. 1 tsk salt. 175 grader i ca. 1 timme Prova med en sticka om den är klar
11/4 dl socker. Låt koka till 110 grader, rör lite då och då. 11/4 dl socker. 3. e advent är här och idag bjuds det på gelegodis med smak av clementiner
Enkel fisksoppa4 portioner400 g fiskfilé, t ex sej eller lax1 stor purjolök1scharlottenlök1vitlöksklyfta1 msk smör1 krm vitpeppar2 burkar passerade tomater, à 400 g1 dl vitt matlagningsvin2 ½ dl matlagningsgrädde2 grönsaksbuljongtärningar1 tsk strösocker½ tsk salt1 dl hackad dillSkär fisken i bitar. Lägg i fisken och låt soppan koka på svag värme 2-3 min. 1 scharlottenlök. 1 vitlöksklyfta. 1 msk smör. 1 tsk strösocker
Ca 12-16 bitar. 125 g smält smör. 125 g blåmögelost (jag använde Danablue Castello). 1. 1 dl päronjuice (jag använde Kiviks pärondryck). 1. 150 g grovhackade valnötter. 1. Ca 12-16 bitar Ca 30 min + ca två timmar i kylen. 125 g smält smör. 125 g blåmögelost (jag använde Danablue Castello). 1 dl päronjuice (jag använde Kiviks pärondryck). 150 g grovhackade valnötter
Nu ikväll står en norrlands-middag på lut… Undra om ni kan gissa vilken. Fryskyckling som han är både inne och ute så trivs han i sin nya teddy-fodrade kostym
Jul -. ingefärskakor -. jul -. 2015-11-29, 11. Ingefärskakor 30st 2,5dl mjöl2tsk vaniljsocker1tsk mald ingefära1tskbakpulver1dlsocker100g mjukt smör1-2msk ljus sirap Blanda alla de torra ingredienserna och arbeta snabbt ihop dem med smör och sirap till en smidig deg. Grädda kakorna mitt i ugnen på 175grader i ca 10minuter. 1tsk mald ingefära. 1tsk bakpulver. 1dl socker. 100g mjukt smör. 1-2msk ljus sirap
Ca 50-60 st. 150 gram ekologisk mörk choklad (minst 70%). Zest från 1/2 apelsin. Om du inte hittar kokosolja i din butik så finns det HÄR Ca 50-60 st. 150 gram eko
Fluffiga familjefrallor- glutenfria. 1/2 burk kesella ( funkar även med Creme fraiche). 1,5 msk fiberhusk. En skvätt sirap ( jag tog ca 1 msk). En nypa salt( ca 1 kryddmått). ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix, funkar även med fin mix) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös. Blanda i fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter. Lägg upp 12 klickar (ganska stora) på ett bakplåtspapper ( gärna av silikon så att de lossnar enkelt). Jäs igen i ca 15 minuter. Grädda i 10-12 minuter i 225 grader. 1/2 burk kesella ( funkar även med Creme fraiche). 1,5 msk fiberhusk. En skvätt sirap ( jag tog ca 1 msk). En nypa salt( ca 1 kryddmått). ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix, funkar även med fin mix) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös
185 g smör. 185 g socker. 185 g vetemjöl. 100 g hackade mandlar. Sätt in tårtan i ugnen, 160 grader i ca 40 min. 185 g smör. 185 g socker. 185 g vetemjöl. 100 g hackade mandlar
Då degen inte ska knådas utan bara bli en deg så är det extra smidigt och endast 20-25 minuter i ugnen. Kram KarinButterkaka med smak av saffran & mandel utan jäst2 påsar saffran2,5 dl mjölk8 dl vetemjöl1,5 ljust muscuvadosocker3 tsk bakpulver0,5 tsk salt175g mjukt smörSätt på ugnen på 175 grader. Fyllning & dekorering100g mjukt smör1 dl ljust muscovadosocker100 – 150 g mandelmassa1 äggBlanda ihop smör och socker till en jämns smet och bred ut på degen. Rulla ihop degen som en kanelbullerulle och skär 3-4cm tjocka bitar. 1,5 ljust muscuvadosocker. 175g mjukt smör. 100g mjukt smör. 1 dl ljust muscovadosocker. 150 g mandelmassa. 1 ägg
Till ca 32 bullar1 pkt jäst, för söta degar150 g smör5 dl mjölk1 burk kesella0,5 tsk salt2 dl socker2 pkt saffran1ägg17 dl vetemjölPensling och garnering. 1ägg1 dl russinEv. Häll i ca 15 dl av mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt saffransdegen jäsa under bakduk till ungefär dubbel storlek i ca 45-50 minuter. Grädda dem i 250 grader mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. 1 pkt jäst, för söta degar. 1 ägg. 17 dl vetemjöl. 1 ägg. 1 dl russin
SNART JUL. Återvinning av ett inlägg jag gjorde 2012. Apelsinchokladtryffel200 g apelsinchoklad1 dl grädde1 msk honung/sirap40 g smörVärm grädde och honung/sirap. 1 dl grädde. 1 msk honung
-. -. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. J. a. g. ä. l. s. k. r. o. c. h. e. p. t. f. å. n. d. j. u. m. i. v. M. O. ,. b. ö. P. 3. 2. 5. K. y. 0. G. B. T. L. R. H. S. A. t J. d l
Snart är det påsk, och lagom till dess har jag en tävling på gång, så håll utkik. sötning motsvarande 1 dl socker (jag använder sukrin). 1 tsk vaniljpulver. a 10 minuter. sötning motsvarande 1 dl socker (jag använder sukrin). 1 tsk vaniljpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.