-). Leo´s mamma Linn som beställde tårtan berätta att hon gillade ränderna och skylten jag hade på Minnah´s doptårta väldigt mycket, och utöver de så ville hon väldigt gärna haen bebis med dopklänning, Converse skor och en sån lilja jag hade på Rebeckas doptårta
2-3 krm koriander. 1 banan 2-3 krm koriander. Godmorgon soliga lördag och hej underbara helgfrukost. Jag skall strax duka fram mitt surdegsbröd med nyinköpta ostar och grönsaker till det, yoghurt med färska jordgubbar, juice och det nybryggda kaffet
Broccoli, en liten grönsak som man antingen tycker om eller avskyr. Jag måste erkänna att jag inte äter den själv så ofta men en dag så hamnade faktiskt tre buketter i varukorgen
3-4 skivor lufttorkad skinka. Sätt ugnen på 200 grader, lägg den lufttorkade skinkan på bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 5-10 min. 3-4 skivor lufttorkad skinka
16 sp/portion (räknat på ICAs tagliatelle-billigare än Barilla), Om man använder 7 % matlagningsgrädde istället så blir rätten 10 smartpoints per portion
Här får du lite av en ”allt-i-ett” panna då du lägger ner fisken i gräddstuvningen. 1 stor purjolök, 1 tsk rapsolja, 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %, salt, peppar, ev 1-2 msk pressad citronsaft. Stek fisken gyllenbrun 2-4 minuter per sida beroende på tjocklek. 1-2 msk pressad citronsaft
Ca 0,5-0,75 dl riven parmesan. 2-3 msk grädde (kan uteslutas). Smält smör i en stekpanna och stekfisken ca 3-4 min på varje sida tills ytan blivit krispig och fisken är genomstekt. Ca 0,5-0,75 dl riven parmesan. 2-3 msk grädde (kan uteslutas)
Varför inte världens enklaste LCHF-dessert med färska jordgubbar och en vaniljkräm. Själv ska jag beta av en gedigen to-do lista, maila, redigera bilder, beställa hem hudvårdsprodukter som av någon konstig anledning har tagit slut på en och samma gång (usch det kommer kännas i plånboken) och förhoppningsvis räcker energin till ett litet onsdagsbak också
Det ska kalasas i Rymdrummet innan det blir fullt-ös-medvetslös i leklandet. Han har bestämt att han vill åka till Leos Lekland och ha sitt kalas, så så blir det
Kycklingbiffar, ca 3-4 port. 2-3 vitlöksklyftor. 2-3 msk ajvar (jag använder mild ajvar). Bryn biffarna i smör ca ca 2-3 min på varje sida så biffarna får lite färg. Ajvarsås 3-4 port. 4-5 msk ajvar. Lägg sedan ner kycklingbiffarna och låt puttra i 15-20 min. AjvarajvarsåskycklingKycklingbiffar ca 3-4 port. 3-4 port. 2-3 vitlöksklyftor En näve hackad persilja (färsk eller fryst). 2-3 msk ajvar (jag använder mild ajvar). 4-5 msk ajvar
Dessa är ganska milda i smaken och innehåller inget salt så att även dottern kan äta dem (nu är hon visserligen så pass stor att salt inte längre är ett problem, men receptet har jag använt sedan hon kanske 6-8 månader…). Med andra ord, dessa går verkligen hem hos den numera 2-åriga dottern
Rätten kan varieras med att byta ut kycklingen mot fläsk- eller nötkött. När mina barn säger. ”detta är gott – det kan vi laga igen”, ja då ska ni veta att det verkligen är gott
Ett av Leos önskemål på middag kan va kyckling i sås. Det vill säga. Grädde/creme fraiche/soja/kalvfond som värms(för att inte skära sej) hällts över strimlad kyckling som går klart i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.