Med en mormor född i Västerbotten med 16 syskon, en farmor från krösamosets och ostkakans Småland, och en mamma som fött en hel familj med hemlagat, så blir mat väldigt viktigt
Det kan hända att detta känns lite tjatigt och som en gammalrepris, men ändå kan jag inte låta bli att reflektera över hursmakfullt fårkött kan vara, och som ett föredömligt exempelpå en gammal och genom historien traditionsrik mat, -då detblivit lagat och serverat i många tusen år, och med det sammaegenskaperna som kännetecknar en förkärlek till god mat-,såär fårköttet enligt min mening en förespråkare för den alltidså fina, goda och ärofulla måltiden, det är helt enkelt entraditionell måltidsupplevelse
Man ger och man får. Jag har ett cyniskt sätt att se på kärleken. Jag hyllar den, men menar att det i slutändan handlar om att tillfredsställa sig själv, om det egna självförverkligandet
Kefiren har till min stora förtjusning gått och blivit kändis. Äntligen. Visste du att yoghurt, fil och surmjölk eller filmjölk faktiskt är fermenterade produkter
Detta är del 1 i en Morotslivs sockerskola. Vem gillar inte socker. De gör nog de flesta av oss. Själv har jag också vandrat till och från sockerträsket många gånger
Veckohandling. Och där sitter han - tiggaren. Det är tamigfaen inte klokt att det ska behöva vara så. Människor som sitter och tigger för sin överlevnad
Snart är det dags för val och aldrig trodde väl jag att jag skulle bli politiskt engagerad, men det är svårt att inte bli det när man springer på ett parti som Enhet, som i princip kämpar för allt det jag tror på, så i år ska jag dela ut valsedlar Men vi tar ett recept först
”Jimmy Sjöblom är den mest outbildade hållbarhetsexperten i Sverige. Utan en enda högskolepoäng har han bidragit till att sätta Sverige på världskartan genom att göra Sånga-Säby Kurs & Konferens till världsmästare i miljö i hotell- och restaurangbranschen, medverka till att det togs fram ett Svanen-system för hotell (och Sånga-Säby blev givetvis det allra första med Svanenmärket)
I LCHF finns det flera personer som banat vägen för våran kost,. personer som har nått stora resultat, som har krigat med samhällets fördomar, personer som har lagt ner sin själ i att nå ut till allmänheten- med sin hjälp, kunskap och erfarenhet
Arvid och Sigrid är riktigt förtjusta i choklad. Fredagar och lördagar har vi (i likhet med stor del av övriga befolkningen) som godisdagar, eller "efterrättsdagar"
I min källare står nu ganska många burkar med olika slags konserver och jag känner att jag behöver summera de olika konserveringsmetoderna i ett enda inlägg
Jag berättade ju i mitt senaste inlägg om hur för mycket lågintensiv (aerob) konditionsträning (jag kallar det framöver cardio, det går snabbare att skriva) tillsammans med ett extremt lågt kaloriintag under mina dieter gjort att min ämnesomsättning blivit skadad
Att behöva slåss för sin överlevnad. I tisdags hade jag och Siri lite frukostmöte inför veckans podd. Denna vecka gick det inte bara att ta allt spontant utan vi ville gå igenom det material vi förberett för veckans avsnitt för att allt skulle kännas bra
Har ni hört uttrycket. Jag hade det, men visste inte att jag var en. Man skulle kunna översätta det med matälskare och myntades av Paul Levy och Ann Barr 1981 genom titeln på deras bok The Official Foodie Handbook
Eller hur. För många, många år sedan hittade jag det här kortet i en bokhandel, och det har sedan dess hängt med och genomlevt både ommöbleringar och köksrenoveringar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.