1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Det är inte många ingredienser med i receptet men det krävs faktiskt inte så mycket mer för att njuta av en otroligt god middag, var smak har sin plats och detfinns ingen större konkurrens på tallriken
I originalet ska detvara sardiner, men jag tycker det fungerar mycket bra med sill. Den är för det mesta väldigt söt och utan potatis eller bröd tycker jag inte det är så gott
Jag hade tacosåskvarsådet fick bli "tomatsåsen". På det ett lager riven prästost, strimlad rökt skinka, champinjoner, lök, paprika, färska tomater, skivad mozzarella, lite olivolja, svartpeppar och självklart oregano
Grisarna försvann väldigt fort när de doppats i socker, så jag hann aldrig ta kort. Anisbröd kallas de för det mesta, men ibland kallas de för Pitepojkar eller som hos oss, Anisgrisar
Den här bullen är inte så söt och eftersom jag använt ett kakaosmör och stora bitar av vitchoklad så blir det inte att det rinner ut någon choklad som riskerar att bli bränd
Det är lite mycket just nu, sådet kommer vara lite tyst här ett tag framöver. Biffarna nedan är lingonbiffar där ägget är ersatt med havregrädde och lite extra mjöl och det blev jättebra, så testa det om du känner för det
Ser du ordet "arom" så släng ifrån dig skiten så långt du bara kan, för det innebär att innehållet är så utarmat att tillverkaren har varit tvungen att proppa i smak som tagits fram på kemisk väg för att det ska vara ätbart
En variant på biff med lök, fast utan biff och med fläsk istället. I så fall tror jag att jag är det. Mättande blir det i och med allt smör som är i… kan man bli smörberoende
Söta tomater och mjuk, trådig mozzarella. Nej, precis - detfinns inga skäl till att inte göra det. Men varför inte ta det ett steg till, göra de mer mättande, använda riktigt schyssta råvaror och lyxa till de lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.