Han också med en tur till godingarna kände att jag var tvungen att få lite barnbarns energi, När jag åkte hem därifrån så började det att regna, det kan man kalla perfekt tajming
Ett av Leos önskemål på middag kan va kyckling i sås. Grädde/creme fraiche/soja/kalvfond som värms(för att inte skära sej) hällts över strimlad kyckling som går klart i ugnen
4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Bena ur kycklingen och skär i bitar. Blanda pasta, kyckling och svampfräset. Tillsätt ajvar relish, vin och grädde och koka under omrörning i 5 minuter. Gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter. 1 st kyckling
Om du inte köpt färdigt utbankade kycklingfiléer, banka ut filéerna. ex Kronfågel minutfilé). Krydda dem och stek dem i smör, ca 2 minuter på varje sida. Lägg kycklingen i botten på en ugnsform och 1 skivad banan ovanpå. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut formen och strössla baconet och jordnötterna ovanpå och sätt in i ugnen igen de sista 5 minutrarna. 1 kilo utbankad kycklingfilé (t
Ge kycklingen fin färg genom att steka dem på båda sidorna i hög värme i mycket smör. Koka upp ingredienserna till såsen och häll sedan runt kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.