Ålandspannkaka med katrinplommonkräm och vispad grädde
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • lantmjölk
  • 1 mannagryn
  • 1 vetemjöl
  • 1 kardemumma, stött
  • 1 salt
  • 1 ägg
  • 1 strösocker
  • 1 sötmandel, finhackad
  • 1 katrinplommon
  • 1 vatten
  • 1 lättvispad grädde
  • 112-16 bitar: Ingredienser 1 liter lantmjölk 1,25 dl mannagryn 0,75 dl vetemjöl 1,5 tsk kardemumma, stött 0,5 tsk salt 3 ägg 0,75 dl strösocker 1 dl sötmandel, finhackad Katrinplommonkräm: 150 g katrinplommon 3 dl vatten 1 msk strösocker Tillbehör: lättvispad gräddeÅlandspannkaka – gör så här: Koka upp mjölken i en kastrull. Vispa ner mannagrynen och koka på svag värme till en tunn gröt, ca 4 min. Låt svalna. Sätt ugnen på 200°. Rör ner mjöl, kardemumma och salt i gröten. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad ugnssäker form. Strö över mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna. Kräm: Skär katrinplommonen i bitar. Koka dem i vattnet ca 10 min. Tillsätt sockret och koka -ytterligare ca 5 min. Låt kallna. Servera pannkakan med katrinplommonkräm och lättvispad grädde.  

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.